• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da vam kažem jednu stvar: Dejana Radonjića u Zagrebu podsjetili na 2014

Autor Haris Krhalić

"Sad može da se kaže nešto što tada nije bilo apostrofirano", odgovorio je Zvezdin trener.

 Dejan Radonjić nakon pobjede Zvezde nad Cibonom Izvor: YouTube/Basketball club Cibona

Crvena zvezda pobijedila je Cibonu u dramatičnom meču u Zagrebu i zadržala kontrolu u trci za prvo mjesto pred plej-of.

Prolili su mnogo znoja igrači Dejana Radonjića da u povredama oslabljenom sastavu slave u glavnom gradu Hrvatske i uspjeli su, a trener Beograđana Dejan Radonjić kratko je analizirao meč.

"Cibona je u dobrom ritmu, dobro igra, mlada je, talentovana, motivisana... Došli smo u kraćem intervalu, poslije putovanja iz Barselone. Bili smo značajno oslabljeni, danas jako bitni igrači nisu igrali, morali smo da se adaptiramo i vidjelo se da smo umorni. Ono što smo priželjkivali je pobjeda. Utakmica je bila interesantna, bilo je perioda gdje smo mi dobro igrali, bilo je momenata kada je Cibona bila jako dobra... Za nas izuzetno značajna pobjeda s obzirom na raspored u ABA ligi, a naravno i posebno zbog situacije koja je trenutno kod nas", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Nakon toga, novinari su konstatovali da je Cibona bila najbliža pobjedi protiv Zvezde još od polufinala Fajnal-fora 2014, kada je u Štark areni savladala Radonjićev tim, a potom i osvojila ABA ligu pobedivši Cedevitu. Trener crveno-bijelih je imao spreman odgovor i detaljno ga je obrazložio.

"Da vam kažem jednu stvar... Sad malo kad vratim film, a i ranije naravno, analizirajući tu situaciju može da se kaže nešto što nakon toga nije apostrofirano, da je taj tim Cibone bio dobro posložen. Veliki potencijal, iskustvo dovoljno, jak na bitnim pozicijama za dobar tim. Mi smo pred taj Fajnal-for igrali ovdje utakmicu i jedva smo tu uspjeli da slavimo u zadnjem kolu i tu se vidjelo da neće biti nimalo lako", rekao je Radonjić.

Tada su u sastavu Cibone bili Dario Šarić, Džerel Blesingejm, kao i Marko Jagodić-Kuridža, Marin Rozić, Darko Planinić, Davor Kus... Trener Slaven Rimac je u najvažnijim utakmicama skratio rotaciju, a navedeni igrači donijeli su istorijski uspjeh.

"Naravno, Cibona je odigrala taj duel veoma kvalitetno, mi nismo bili na adekvatnom nivou iz različtih razloga, da ne ulazim sad u neku preveliku analizu, ali mislim da je taj tim bio jako, jako dobar i znate gde su ti igrači igrali poslije i dokazali da je taj tim bio dobar i da je možda bio u tom trenutku potcijenjen. Sad, što se tiče komparacije, mislim da je ovo talentovan tim, da ima puno potencijala i da ima jako puno interesantnih momaka na jednom mjestu. Naravno, na njih mora da se čeka i sa njima mora da se radi", dodao je Radonjić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC