Košarka

Uhapšen poznati NBA košarkaš: Tukao djevojku pred djecom!

Autor Dragan Šutvić

Odmah se oglasio i njegov tim!

Izvor: Profimedia

Košarkaš Šarlot Hornertsa Majls Bridžis (24 godine, 201 centimetar) uhapšen je krajem juna zbog nasilja u porodici. Prema pisanju američkih medija, on je u Los Anđelesu povrijedio svoju djevojku, sa kojom ima dvoje djece i ujedno je izvršio i nasilje nad mališanima, jer je sve to uradio pred njima.

Bridžis je pušten na slobodu uz kauciju od 130.000 dolara, a okružno tužilaštvo je saopštilo da je nasilnik izvršio napad na djevojku pred djecom 27. i 28. juna. "Nasilje u porodici stvara fizičku, mentalnu i emocionalnu traumu, koja ima trajni uticaj na preživjele. Djeca koja su svjedoci porodičnog nasilja su posebno ranjiva i uticaj na njih je nemjerljiv", rekao je okružni tužilac Los Anđelesa.

Iako nije objavljeno više detalja o ovom slučaju, otkriveno je da su žrtvi nanesene teške tjelesne povrede. Bridžis će zbog ovog slučaja u srijedu pred sud.

Njegov klub, Šarlot Hornetsi, saopštili su da su optužbe protiv košarkaša "veoma ozbiljne" i da će nastaviti kao organizacija da prati situaciju. "S obzirom na to da je ovo pravna stvar, nećemo više komentarisati u ovom trenutku", navedeno je u poruci tima za koji Bridžis igra od 2018. i u kojem je u sezoni 2021/22 zablistao i imao odličnu godinu.

Sada sve to pada u drugi plan, jer bi zbog nasilništva nad najbližima i pred najbližima mogao u zatvor.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!