• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisam na vrijeme završio karijeru i sad se jedva krećem! Bolna ispovijest jednog od najvećih - "Nije bilo vrijedno..."

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dirk Novicki smatra da je pogriješio što se nije penzionisao kada je shvatio da ga tijelo izdaje, nego je išao preko granice bola.

 Dirk Novicki žali što karijeru nije završio ranije Izvor: YouTube/House of Highlights/Printscreen

Legendarni njemački košarkaš Dirk Novicki, jedan od najvećih evropskih velikana svih vremena, završio je profesionalnu karijeru tek 2019. godine, kada je već "zagazio" u petu deceniju života.

Dirk je još davne 1998. godine stigao u Dalas i dugo je važio za jednog od najkonstantnijih igrača u NBA (kada su brojke u pitanju), ali je potom odlučio da igra i pomogne Maveriksima kada ga je tijelo "izdalo". Mučile su ga povrede, međutim ostao je na terenu još dvije sezone, sve dok nisu draftovali njegovog nasljednika Luku Dončića.

Možda će vas zanimati

Zbog ove odluke, koju će mu navijači Dalasa vječno pamtiti, ipak se kaje. Razlog je to što su mu posljednje dvije sezone u NBA razorile tijelo i sada zbog toga ima poteškoće.

"Stalno mislim da te posljednje dvije godine u NBA sigurno nisu bile vrijedne toga. Bilo je briljantnih trenutaka, naravno, ali mom timu nije dobro išlo i iskreno jedva sam se kretao. Da sam se penzionisao ranije, siguran sam da bih se sada mogao bolje kretati. S vremena na vrijeme mogao bih da igram fudbal sa djecom", setno je ispričao Novicki za španski "AS".

"Sada ne mogu ni to."

Dirk Novicki je svoj san sa Dalasom ispunio 2011. godine kada su osvojili šampionski prsten pobijedivši u finalu NBA lige favorizovani drim-tim Majamija sa Lebronom Džejmsom, Dvejnom Vejdom, Rejom Alenom...

"To je sjajan sport, jako zabavan. Ali, ako ne možete da se krećete kako je Bog zamislio, teško je. Pokušavam da igram nekoliko puta nedjeljno, ali nemam gotovo nikakvu pokretljivost", požalio se Novicki koji je istakao da povremeno sa prijateljima pokušava da igra tenis, ali ne blista.

U penziji je postao i "specijalni savjetnik Dalasa", ali mahom odmara, tako da priznaje da većinu vremena provodi sa suprugom i to potpuno razumije vlasnik kluba Mark Kjuban.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC