• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hit priča - Stef Kari je mogao da završi u Poljskoj umjesto NBA!

Autor Dragan Šutvić

Poznati trener Rimas Kurtinaitis ispričao je kako je želio da dovede Stefa Karija u Anvil prije 15 godina...

 stef kari mogao da ode u poljsku  Izvor: MN Press/Profimedia

Stef Kari, novi košarkaš Anvila iz Vroclava. Možete li da zamislite tako nešto? Vjerovatno ni najveći navijači tog poljskog kluba ne mogu, ali je to moglo da se desi, tačnije takva je bila ideja trenera Rimasa Kurtinaitisa.

Čuveni litvanski trener isprčao je zanimljivu priču o tome kako je prilikom skautiranja igrača primijetio Stefa. Želio je da ga dovede u svoj tadašnji tim prije 15 godina, ali se malo zanio.

Možda će vas zanimati

"Bila je to 2007. godina, vodio sam Anvil iz Vroclava i tražio sam plejmejkera. Gledao sam NCAA turnir zbog jednog igrača i odjednom mi je za oko zapao drugi. Baratao je sa loptom veoma dobro, imao je fenomenalnu kreaciju, njegov šut je bio perfektan. Htio sam pleja univerziteta Dejvison u Poljskoj, ali mi je taj drugi bek bio u oku. Rekao sam agentu tada "Ne treba mi taj, hoću ovog drugog'", počeo je priču Kurtinaitis za "BasketNews.

Uslijedila je reakcija agenta koji je počeo da se smije.

"Pogledao me je dok se smijao i rekao mi je 'Prestani da se šališ, on će biti prvi pik na NBA draftu sljedeće godine'. Bio je to Stef Kari. Da, želio sam Karija u Poljskoj. Tako da, ako ništa duro, bar imam dobro oko za igrače", sa osmijehom je ispričao Rimas.

Kari nije izabran na draftu 2008, već 2009. godine i to kao sedmi pik od strane Golden Stejta. Od tada je ispisao istoriju lige, postao najbolji šuter ikada i čovjek koji je zauvijek promijenio način igre u najjačoj ligi na svijetu. A, poslije priče o Stefu, iskusni stručnjak je pričao i o svom novom klubu koji će igrati u FIBA Evropa kupu, iako su ambicije bile drugačije.

"Poznajem Đordija Bertomeua lično, često smo razgovarali. Sjećam se kada sam bio trener HImkija, klub je tražio trogodišnju evroligašku licencu, jer smo imali snažnog sponzora i finanijsku stabilnost, ali nismo dobili tu privilegiju. Evroliga je veoma stroga sa takvim stvarima. Slično je bilo i sada kada smo sa Volvsima pokušali da dobijemo pozivnicu za Evrokup i FIBA Ligu šampiona. Ne ide to tako lako kada ste novi klub, moramo da steknemo povjerenje, da se pokažemo i tek onda možemo da razgovaramo o takvim stvarima", zaključio je Kurtinaitis.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC