ŠTA VI KAŽETE?

Ovo su igrači koje Zvezda i Partizan mogu da dovedu! Slobodni agenti u Evropi - ko će u Beograd?

Autor Bojan Jakovljević

Ovako izgleda lista slobodnih agenata u Evropi...

Izvor: Profimedia/MN Press

Crvena zvezda i Partizan polako kompletiraju timove za sljedeću sezonu i borbu na četiri fronta. Gledaćemo borbe vječitih i u Evroligi, a prije svega toga očekuje se još pojačanja u oba tabora.

Tim povodom specijalizovani košarkaški portal "BasketNews" napravio je listu slobodnih agenata. Podijelili su spisak u tri dijela - bekovi, krila i centri. Na njemu se nalaze mnoga dobro poznata imena poput Lea Vestermana, Stefana Jovića, Šabaza Nejpijera, Mindaugasa Kuzminskasa, Krisa Singltona, Krunoslava Simona, Džejmsa Gista...

Ko zna možda baš neko od ovih igrača obuče crveno ili crno-bijeli dres u narednom periodu. Gledajući trenutne sastave timova Željko Obradović mogao bi da dovede još jedno pojačanje u reketu i nekog "kombo" beka. Sa druge strane Vlada Jovanović bi mogao da nađe još jednog igrača za reket, ali i košarkaša koji bi mogao da pokriva mjesto beka i krila.

BEKOVI

Izvor: Profimedia

U ovom dijelu nalaze se igrači koji mogu da pokriju pozicije plejmejkera i beka.

Tomas Ertel, Leo Vesterman, Pjerija Henri, Troj Denijels, Tarik Biberović, Pejton Siva, Stefan Jović, O Džej Mejo, Markos Najt, Jnais Strelnijeks, Tai Vebster, Dalas Mur, Šabaz Nejpijer, Oliver Hanlan.

Od ovih igrača Vesterman je već igrao u Partizanu, Jović u Zvezdi, dok su se ove i prethodnih godina u vezu sa crveno-bijelima dovodili Nejpijer i Siva. S obzirom na to da je stigao Džejlen Adams mala je vjerovatnoća da će neko od njih doći na Mali Kalemegdan.

Sa druge strane Željku bi možda i odgovarao neko poput Vestermana, iskusniji plej koji može da smiri igru i da pomogne mlađima poput Madara ili Eksuma koji do sada nije igrao na toj poziciji.

KRILA

Izvor: MN PRESS

Među ovim igračima su oni koji mogu da pokriju pozicije krila i krilnog centra. Mjesto koje je svakako interesantno vječitima za narednu sezonu.

Dvejn Bejkon, Rodions Kuruks, Mateuš Ponitka, Rade Zagorac, Nemanja Dangubić, Kris Singlton, Kvinsi Ejsi, Tornike Šengelija, Džakar Sampson, Okaro Vajt, Džeremi Evans, Nils Gifaj, Čalrs Kahudi, Džefri Tejlor, Mindaugas Kuzminskas, Danilo Bartel, Jonas Jerebko, Krunoslav Simon, Gavin Šiling.

Najveću pažnju privlače svakako Šengelija i Kuzminskas, tu su i Zagorac i Dangubić koji se sigurno neće zaigrati za nekog od vječitih. Za Simona se spekuliše da bi mogao u Cibonu. Igrač na koga posebno treba obratiti pažnju je Bejkon, pošto je imao sjajnu sezonu u Monaku.

CENTRI

Izvor: MN PRESS

Ovo je svakako najdeficitarnija pozicija u Evropi. Mali broj igrača sa evroligaškim iskustvom je slobodno na tržištu. Zato se tu nalaze i samo tri imena.

Ekpe Judo, Džejms Gist i Maik Cirbes. Cirbes se sigurno neće vratiti u Zvezdu poslije emotivnog rastanka. Gist je igrao za oba srpska kluba, dok je Obradović sarađivao sa Judom u Fenerbahčeu. Biće zanimljivo vidjeti hoće li kontaktirati s nekim od njih.

Na tom mjestu Zvezda ima Filipa Petruševa, Hasana Martina i Ognjena Kuzmića, dok Luka Mitrović može da pokrije to mjesto. Partizan tu računa na Matijasa Lesora i Balšu Koprivicu, dok i Alen Smailagić može da bude "petica". Očekuje se da će Dušan Miletić naći novi klub.

Koga biste od njih vi doveli?