Košarka

Strašan šuter došao u Partizan! Naneli je od sada crno-bijeli: Lijepo je vratiti se kod Željka Obradovića!

Autor Haris Krhalić

Poznati Amerikanac stigao je u Beograd i ponovo je postao igrač ekipe Željka Obradovića. Prošli put su sarađivali u Fenerbahčeu i bili prvaci Evrope, a sada će zajedno raditi u Partizanu.

Izvor: MN PRESS

Sjajni američki košarkaš Džejms Naneli (30) stigao je u Beograd i u Partizan. On je došao u Srbiju pred početak priprema ekipe Željka Obradovića, sa kojim je u Fenerbahčeu postao prvak Evrolige. Od ovog ljeta, ponovo će sarađivati poslije četiri godine, tokom kojih je Naneli igrao u NBA ligi, u Kini i za evropske velikane Armani i Makabi.

"Uzbuđen sam, lijepo je vratiti se kod nekog koga poznajem, ko mi vjeruje i ko vjeruje u mene. To je dobar osjećaj, radujem se takmičenjima i pobjedama", rekao je Naneli za Partizanovu televiziju "BC Partizan TV".

Na pitanje koliko zna o novom klubu i novim saigračima, prošlosezonski as Makabija odgovorio je da zna da ga dočekuje talentovana grupa igrača. "Još učim o klubu, naučiću još dosta toga. Znam da su ovdje sjajni navijači. Biću najstariji igrač, ali mlad u duhu i tijelu – sigurno!", nasmijao se Naneli, koji je u dresu prošlog kluba ispisao istoriju Evrolige u procentima šuta.

"Nema pritiska, samo motivacije. Kad ljudi imaju velika očekivanja, znači da vjeruju u tebe i da znaju da možeš. Mislim da imamo dobar tim, vidjećemo. Što se tiče moje uloge, iskustvo je veoma važno, igrali smo prošle godine u plej-ofu protiv Reala, osjećali smo da možemo da ih pobijedimo, ali vidjelo se njihovo iskustvo".

Za kraj prvog razgovora za medije poslije sletanja u Beograd, Naneli je poslao poruku navijačima crno-bijelih: "Spreman sam da se takmičim, da se borim i da dam sve od sebe na terenu". On jedno od zvučnih pojačanja Obradovićevog tima, uz doskorašnjeg asa Barselone Dantea Egzuma i kapitena Panatinaikosa Janisa Papapetrua. Takođe, tim iz Humske ojačan je i povratnikom, evroligaškim šuterom Danilom Anđušićem.

Džejms Naneli
Izvor: YouTube/BC Partizan TV