BORBA

Obradović nanio prvi poraz Zvezdi na pripremama: Dobrić blistao, Lojd i Džejms presudili crveno-bijelima!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda izgubila je od Monaka u prvom meču turnira u Turskoj.

Izvor: Arenasport

Crvena zvezda doživjela je prvi poraz na pripremama za novu sezonu. Poslije dva trijumfa u Beogradu, na startu turnira u Turskoj, bez Nemanje Nedovića, poraženi su od Monaka - 93:88 (24:20, 23:20, 30:23, 16:25). Tim Saše Obradovića na kraju je odnio pobjedu, ali je ekipa Vlade Jovanovića pokazala veoma dobru igru, posebno u posljednjoj četvrtini kada je poslije dvocifrenog minusa stigla nadomak trijumfa.

Bio je francuski tim bolji tokom većeg dijela meča, na ulasku u posljednji kvartal imao je "+14" (77:63), a sredinom četvrte dionice je Monako imao 13 poena prednosti i djelovalo je da je meč riješen. Tako nije mislio srpski tim, prije svih Ognjen Dobrić. Uslijedila je serija crveno-bijelih poslije koje su stigli na samo dva poena minusa (83:81). Bila je to najava dramatične završnice što se i dogodilo.

Marković je poenima, uz faul i realizovano slobodno bacanje smanjio na "-1" (85:84), prije toga je iskusni plej imao sjajnu asistenciju za Luku Mitrovića. Majk Džejms je na to odgovorio trojkom, pa je Dobrić ušao u seriju od četiri uzastopna poena. Monako je pojačao odbranu, Bentil nije uspio da se snađe, Marković je pogriješio pri dodavanju, a Mitrović je faulirao Džejmsa. Majk je bio polovičan sa penala što je dalo nadu Zvezdi (91:88). Jovanović je tražio tajm-aut da nacrta napad za produžetak, Mitroviću su izbili loptu, pa je lakim poenima u kontri stavljena tačka na meč.

Što se statistike tiče Zvezda je najveći problem imala sa slobodnim bacanjima (13/22), dok je bila dobra u skoku (26 naspram 33), šutu za dva (21/29) i solidna u šutu za tri poena (11/26). Imaće Zvezda još dvije provjere u Turskoj, u petak protiv Jeniseja i u nedjelju protiv Lokomotive Kubanj. Poslije toga sledi put u Nikoziju gdje će igrati sa Olimpijakosom i Peristerijem.

ZVEZDA: Holand 6, Lazarević 10 (5sk, 4as), Adams (9, 6izg), Mitrović 6, Lazić 3, Martin 4, Dobrić 18, Ivanović, Ilić, Marković 11, Petrušev 11, Bentil 10

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!