POGLEDAJTE

NBA liga snimila dokumentarac u Beogradu! Asovi opisali sve u tri riječi - svijet će upoznati srpsku košarku! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Ovako je NBA liga vidjela Beograd, Bogdanović, Divac, Paspalj, svi su pričali o tome...

Izvor: Printscreen/HoopCities

Beograd na mapi NBA lige. Ljudi iz najjače košarkaške lige na svijetu snimili su dokumentarac o glavnom gradu Srbije u sklopu nove aplikacije "Hoop cities". Snimljen je serijal iz osam dijelova koji istražuje lokalnu kulturu, istoriju i košarkaške zajednice. Svi filmovi moći će da se pogledaju putem NBA League passa od 29. septembra i u prve tri epizode prikazaće Beograd, Pariz i Bolonju.

Pored ta tri grada snimali su i u Kaunasu (Litvanija), Kelnu i Leverkuzenu (Nemačka), Sevilji (Španija), Istanbulu (Turska) i Solunu (Grčka) i te epizode biće emitovane u oktobru i početkom novembra. Beograd je predstavljen kao "jedan od najvažnijih košarkaških gradova" i film traje nešto više od pola sata. Ima dosta zanimljivosti koje će svakako privući pažnju mnogih ljubitelja igre pod obručima.

"U epizodi o Beogradu govore Vlade Divac, Bogdan Bogdanović, srpski glumac Darko Perić, Marin Sedlaček, Žalrko Paspalj, Nataša Kovačević. Skrenut je pažnja na uspjehe i rivalstvo Crvene zvezde i Partizana, a film se osvrće i na istoriju košarke i ljubav prema ovom sportu koja se prenosi sa generacije na generaciju. Beograd je predstavljen kao najznačajniji košarkaški grad u regionu i rasadnik talenata koji je proslavio evropsku i NBA košarku", navodi se u saopštenju, a kratak insert možete pogledati na snimku ispod.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!