• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić najavio titulu u Koloradu - hoće da bude kao idol: Srbin zauvijek ostaje u Denveru da bi postao NBA legenda!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpski košarkaš Nikola Jokić istakao je koji NBA igrač mu je uzor u karijeri i čiji put bi volio da prati do penzionisanja.

 Nikola Jokić želi da osvaja titule sa Denverom Izvor: MN PRESS

Nova NBA sezona sve je bliže, a timovi su počeli sa pripremama za naporne mečeve koji ih čekaju. Obavezama u klubu posvetio se i "drugi najbolji igrač lige" Nikola Jokić koji je ovog ljeta nastupao za Srbiju tokom neslavnog pohoda na Eurobasket, a prilikom prve konferencije u novoj sezoni Jokić je dao jedan veoma interesantan odgovor - uporedio je sebe i NBA legendu Tima Dankana.

Zapravo, istakao je da bi u budućnosti volio da postane kao Tim! Legendarni Dankan i nekoliko godina nakon karijere predstavlja uzor mladim igračima, a Jokić ga je pomenuo u kontekstu posvećenoj jednoj franšizi tokom čitave karijere. Usput, centar iz Sombora je najavio i NBA titule u Koloradu, kao što je Tim Dankan to nekada radio u Teksasu.

"Želim da budem Tim Dankan za Denver Nagetse. Moram da osvojim nekoliko titula ovdje da bih bio kao on", rekao je Jokić na konferenciji kojom je najavljena nova sezona. Ovakva izjava može da obraduje navijače tima iz Kolorada jer je još jedna potvrda da Nikola Jokić neće po svaku cijenu tražiti trejd iz ekipe. On je i ranije isticao da je srećan u Denveru i da mu mnogo znači povjerenje koje franšiza ima u njega, pa da ne razmišlja o odlasku u neki drugi tim kako bi imao veće šanse za osvajanje NBA prstena.

Poređenja radi, San Antonio Sparsi su 1997. godine izabrali Dankana na draftu, a tadašnji prvi pik cijelu karijeru proveo je u timu iz Teksasa. Igrao je sve do 2016. godine, jednu sezonu bio i trener u stručnom štabu, a iza njega su ostali nevjerovatni rezultati. Osvojio je pet titula, tri puta bio MVP finala i dva puta MVP regularne sezone. Čak 15 godina igrao je na Ol-star mečevima, a jednom je bio i MVP tog revijalnog meča.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC