• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zemljotres na Eurobasketu: Ni Jokić, ni Janis, ni Dončić! Ko tek sad može da pogodi ime novog šampiona Evrope (ANKETA)

Autor Dragan Šutvić

Slovenija je eliminisana sa Evropskog prvenstva, kao prethodno i Srbija i Grčka. Da li se sad usuđujete da prognozirate ko će osvojiti titulu šampiona Evrope?

 ko će osvojiti eurobasket Izvor: MN PRESS

Eurobasket je ostao i bez branioca titule - Slovenije, koja je izgubila od Poljske u šokantnom kraju četvrtfinalne runde. Luka Dončić je isključen prije kraja zbog pet ličnih grešaka i teško se mirio sa gubitkom titule koju je njegova reprezentacija osvojila prije pet godina. Prije njega, sa turnira su otišle i preostala dva NBA superstara - Nikola Jokić i Janis Adetokumbo!

Aktuelni MVP oprostio se od Evropskog prvenstva već u osmini finala, takođe šok-porazom Srbije protiv Italije, dok je Grčka ispala u četvrtfinalu protiv Njemačke. Bila je razbijena.

Tako će Evropsko prvenstvo u naredna četiri dana biti završeno bez tri najveća superstara, koje su mnogi vidjeli sa peharom u rukama ovog septembra. Sada se sve to mijenja i ostaje dilema - ko će osvojiti titulu? Parovi polufinala su Poljska - Francuska i Njemačka - Španija, a te utakmice biće odigrane u petak i daće ime finalista, koji će u nedjelju od 20.30 časova igrati za titulu prvaka Evrope. Ko je ovo mogao da pretpostavi i ko tek sada može da pogodi ko će postati prvak Evrope!

Anketa

Ko će postati šampion Evrope?

  • Francuska

    30% (3)

  • Poljska

    10% (1)

  • Nemačka

    50% (5)

  • Španija

    10% (1)

Ko će postati šampion Evrope?

Rezultati

Iako se u četvrtfinale Eurobasketa ne ulazi slučajno, Poljaci su ipak napravili najveću senzaciju, jer su u prvom poluvremenu protiv Slovenije vodili 23 poena, pa sve to prosuli u trećoj četvrtini.

Ipak, Mateuš Ponitka i Ej-Džej Sloter nisu se mirili sa porazom, već su poslije pola vijeka uveli svoj tim u polufinale i sigurno je da tu neće želeti da stanu. Uostalom, kada neko izbaci Dončića iz meča i sa turnira, da li ima razloga da se plaši od bilo koga? Iza velikog uspjeha Poljaka stoji selektor Igor Miličić, koji je u intervjuu za MONDO otkrio svoj uzbudljiv trenerski put, koji ga je doveo do najvećeg uspjeha ove večeri.

Biće veoma uzbudljivu ispratiti završnicu turnira.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC