• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žao mi je zbog mog brata Saše Danilovića! Italijan slavio, pa hvalio Srbiju: Jokić je čudovište, to nikad nisam vidio!

Autor Nemanja Stanojčić

Italijanski selektor nastavio je da pravi šou u Berlinu.

 poceko nakon izbacivanja srbije sa eurobasketa  Izvor: RTS / Printscreen

Italija ide dalje i probaće da dođe do medalje na Eurobasketu, dok se Srbija vraća kući. Iako je srpska reprezentacija bila među favoritima za neko od odličja, šampionat Evrope završila je već na prvoj prepreci u nokaut fazi, u osmini finala. Poslije svega što se desilo pravi šou u Berlinu napravio je Đanmarko Poceko.

Prvo je sredinom treće dionice isključen i taj momenat preokrenuo je meč. Zaostatak je Italija pretvorila u plus, stekla prednost i nije je ispuštala do samog kraja. Odlično je služio šut za tri poena, dok je Poceko u suzama napustio teren. Prvo se pozdravio sa Svetislavom Pešićem, pa onda sa predsjednikom KSS Predragom Danilovićem koga odlično poznaje iz igračke karijere u Italiji. U razgovoru sa novinarima prvo je uslijedila konstatacija da je njegovo isključenje prelomilo sve.

"Ne, ne i ne! Nisam dao nijedan koš, nisam odigrao odbranu niti uhvatio neki skok, sve to odradili su moji igrači. Vjerovatno i najbolja utakmica u istoriji italijanske košarke, ne može da se poredi sa onom protiv Litvanije iz 2004. godine. Bio sam u tom timu, poštujem saigrače, ali ovi momci. Protiv Jokića koji je 'čudovište', nikada tako nešto nisam vidio, inače je fin momak. Krivo mi je zbog mog brata, vrlo brata Saše Danilovića, mnogo ga volim", izgovorio je Poceko dio o Daniloviću na srpskom jeziku.

Imao je samo riječi hvale na račun oba tima, očekivano, mnogo više hvalio je svoje pulene koji su napravili veliki preokret i došli do trijumfa. "Teško kao i uvijek, znali smo da igramo protiv ratnika. Žao mi je, ovog puta su moji ratnici bili bolji, ne može da se igra između ludila i čvrstine", istakao je Poceko koji je neposredno prije davanja izjava slavio tako što je skočio u zagraljaj Janisa Adetokumba.

Od nekih igrača se očekivalo da se pokažu, poput kapitena Nikola Melija, ali je mnoge iznenadio Marko Spisu, dao je 22 poena, od čega šest trojki. Čak se i na konferenciji sam šalio i rekao da je prenizak sa 184 centimetra, ali da to nadoknađuje nekim drugim kvalitetima. O tome je pričao i Đanmarko, nekadašnji asistent Cedevite. Na kraju je opsovao i na srpskom zbog njega.

"Svi pričaju da je Spisu prenizak. Pogledajte mene. Kada sam počeo da se bavim košarkom u školi, rekao sam svima da hoću da budem košarkaš i oni su se smijali. Mislite da neću da ubacim Spisua u igru zato što je niži. Ajde bre u pi**u materinu. Šokirali smo sve", zaključio je Poceko i usput opsovao na srpskom za kraj. Još malo će imati vremena za slavlje, pa kreće priprema za četvrtfinalni okršaj sa Francuskom.

Pogledajte

00:37
selektor Italije Poceko iskljucen
Izvor: RTS/Printscreen
Izvor: RTS/Printscreen

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC