PORUKA

Mitrović se oglasio poslije poraza: Propuštene šanse, još ne znamo kako da dobijemo neizvjesne mečeve!

Autor Dragan Šutvić

Luka Mitrović iznio je svoje viđenje utakmice protiv Panatinaikosa.

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Crvena zvezda nije uspjela da upiše prvu evroligašku pobjedu pošto je u Pioniru izgubila od Panatinaikosa (77:75). Mogao je meč da se završi drugačije da je srpski tim imao malo više mirnoće i koncentracije u samoj završnici susreta. Nekoliko izgubljenih lopti, kako je trener Vladimir Jovanović opisao "glupih grešaka", koje su na kraju riješile pitanje pobjednika. Radovao se tim Dejana Radonjića, a moglo je da bude drugačije.

Svjestan je toga i Luka Mitrović. Nekadašnji kapiten je za 14 minuta na parketu upisao osam poena i šest skokova i zna da je moglo bolje. Posebno pošto se meč igrao pred domaćom publikom koja je davala "vjetar u leđa" timu tokom cijelog susreta.

"Uvijek poraz teško pada, posebno u našoj hali u ovakvoj atmosferi. Imali smo veliku želju, imali smo prilike da riješimo meč u svoju korist, vodili smo. Par šuteva koji su mogli da uđu pred kraj, nisu ušli, promašena bacanja, oni su dali neke teške šuteve, utakmica dođe na jednu loptu i prevagne na njihovu stranu. Vremena za tugovanje nema, fali nam to što kao ekipa ne znamo da dobijamo neizvjesne završnice, učićemo. Značila bi nam pobjeda, kao i svaka pobjeda, ovaj tim tako napreduje, nadam se da će isto činiti i poraz", rekao je Mitrović.

Nema mnogo vremena za analizu, mada je bilo vidljivo da je najveći problem u igri bila organizacija napada. Uz 16 asistencija bilo je čak 15 izgubljenih lopti. Tri trojke dali su praktično u prvih nekoliko minuta, da bi u nastavku dali samo još tri (6/22), a kada je razlika ovako mala onda su i te kako važna slobodna bacanja (19/26).

"Čeka nas Cedevita Olimpija u ABA ligi, nema vremena za tugovanje, da saberemo misli, da ohladimo glave i idemo dalje. Teško je sada tražiti detalje, šut nas nije služio, posebno za tri. Ne znam procenat sa bacanja, bilo je dosta promašaja i tu. Uprkos svemu tome bili smo blizu pobjede, znači da je bilo i dobrih stvari, trudićemo se da dobre stvari zadržimo i da vježbamo više šuteve i da gradimo samopouzdanje kroz trening i utakmice. Nadamo se da će ući kada bude najpotrebnije", zaključio je Mitrović.