KRAJ

Promjene u Cedeviti - Amerikanac dobio otkaz na svoj rođendan! Nema više čekanja, razlaz poslije mjesec i po dana!

Autor Bojan Jakovljević

Došlo je do razlaza imeđu slovenačkog kluba i Erona Herisona.

Izvor: MN PRESS

Velike promjene u Cedevita Olimpiji. Eron Herison (28) više neće nositi dres tima iz Ljubljane. Učesnik AdmiralBet ABA lige saopštio je da je došlo do raskida saradnje sa američkim košarkašem te da on neće biti u timu u nastavku sezone u regionalnom takmičenju. Sve to poslije manje od dva mjeseca zajedničkog rada.

Herison je došao u klub u sredinom septembra kada je stigla potvrda da se Zoran Dragić povrijedio na Eurobasketu i da ga čeka duža pauza. Da stvari budu gore za Amerikanca otkaz u klubu dobio je na svoj rođendan. Danas je, 28. oktobra, napunio 28 godina. Neće po lijepom izgleda pamtiti ovaj dan...

Herison je igrao za slovenački tim na šest mečeva, po tri u ABA ligi i Evrokupu. U regionalnom šampionatu prosečno je bilježio 6.7 poena, 1,3 skoka i 1,3 asistencije, dok je nešto bolji bio u Evrokupu sa osam poena, 1,7 asistencija i 1,3 uhvaćenih lopti po utakmici. U narednom periodu biće poznato hoće li dovesti neko novo pojačanje na bekovskim pozicijama. Nedavno je stigao Matic Rebec.