Košarka

Isplivala lista, Srbija druga u Evroligi: Predstavnici Zvezda i Partizan, ali tu je još šest timova sa Srbima!

Autor Bojan Jakovljević

Amerikanaca je ubjedljivo najviše u Evroligi, a onda slijede Srbi!

Izvor: MN PRESS

U ovogodišnjem izdanju Evrolige Srbija ima dva predstavnika, a samim tim i više igrača u takmičenju nego prošlih godina. Od 292 košarkaša u Evroligi 24 su Srbi, što ih čini drugom zemljom po brojnosti u ovom takmičenju.

Osim Crvene zvezde i Partizana Srbi igraju za Efes (Vasilije Micić), Barselonu (Nikola Kalinić), Bajern (Ognjen Jaramaz i Vladimir Lučić), Baskoniju (Vanja Marinković), Fenerbahče (Nemanja Bjelica i Marko Gudurić) i Virtus (Miloš Teodosić),

Ubjedljivo najviše košarkaša u Evroligi dolazi iz Sjedinjenih Američkih država 81, a Srbija dijeli drugo mjesto sa Francuskom sa po 24 košarkaša. Četvrto mjesto dijele Francuska i Njemačka sa po 20 igrača, a šesto Grčka i Litvanija sa po 16, slijedi Italija sa 15, Turska sa 12 i Izrael sa osam igrača.

Za sada srpski klubovi su uspjeli da ostvare tri pobede u prvih pet kola i to Partizan dva, a Crvena zvezda jedan trijumf. Od svih srpskih košarkaša Marko Gudurić je sa svojim timom najbolje počeo sezonu, pošto Fenerbahče nema poraz. Nažalost Nemanja Bjelica zbog povrede još nije opet zaigrao za tim iz Istanbula.