BRAVO, MOMČE!

Dostavljač spasio Lejkerse - kakva trojka uz zvuk sirene! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Pitanje je da li i navijači Lejkersa znaju ko je Met Rajan, ali će nakon ovog koša svi upamtiti.

Izvor: Youtube/Bleacher Report

Lejkersi su očajno počeli novu sezonu i jedno vrijeme bili najgori tim NBA lige sa skorom 0-4, ali se od (konačnog) premještanja očajnog Rasela Vestbruka na klupu polako dižu ka gore. Prvo su iznenadili Jokićev Denver (121:110), da bi prethodne noći došli i do druge uzastopne pobjede u Los Anđelesu i to poslije produžetka 120:117. Dobili su Pelikanse poslije drame, a heroj je košarkaš za koga vjerovatno ni mnogi navijači Lejkersa ne znaju.

Kada je Ostin Rivs uzeo da izvede aut na 1,3 sekunde do kraja pri vođstvu Pelikansa od 111:108, teško da je ikome palo na pamet da će lopta otići u ruke Meta Rajana, košarkaša koji igra tek svoju šestu utakmicu u NBA ligi.

U pitanju je košarkaš rođen 1997. godine, dakle čak ne ni toliko mlad, koji je pohađao tri univerziteta bez značajnije košarkaške karijere. Bio je na Notr damu, Vanderbiltu, pa Čatanogi, a na draftu 2020. godine nije izabran. Preko razvojne lige i nastupa za Grand Rapidse dobio je poziv Bostona i sa njima potpisao "dvosmerni ugovor", a samo jednom je oblačio dres Seltiksa i izlazio na parket prije nego što će ovog ljeta otići u Lejkerse.

Zbog problema sa povredama šutera, Rajan igra sve češće za Lejkerse i protiv Nju Orleansa je odigrao svoj najbolji meč - pogodio je trojku za produžetak i ukupno zabilježio 11 poena. A do nedavno je čak razmišljao da odustane od košarkaške karijere pošto je radio kao dostavljač u jednoj kompaniji.

Njegov šut je oduševio i Lebrona Džejmsa, a Lejkersi nisu "prokockali" koš karijere Meta Rajana pošto su u produžetku bili bolji od Nju Orleansa i najavili su tako bolje dane...

Met Rajan koš za Lejkerse
Izvor: Youtube/Bleacher Report