• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lebron Džejms je prvi put u najgorem NBA timu! U ligi je skoro 20 godina, ali ovo nikad nije doživio!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Katastrofalno loš početak sezone Los Anđeles Lejkersa

 Lebron Džejms u najgore timu NBA lige Izvor: Profimedia

Lebron Džejms prvi put je doživio da njegov tim ima najlošiji skor u NBA ligi. A igra je već 19 i po godina.

"Kralj" je ovog ljeta sa Los Anđeles Lejkersima pokušao da krene ispočetka, da počne da pobjeđuje kao u šampionskoj sezoni, ali se događa sve suprotno. Najpopularniji NBA tim trenutno ima skor 0-5 i jedini je tim koji nije ostvario trijumf u takmičarskoj 2021/22.

Do prošle noći u tom društvu bili su i Sakramento Kingsi, ali ih je sjajni Kevin Herter predvodio sa 27 poena do prvog trijumfa pod trenerom Majkom Braunom. A za to vrijeme - Lejkersi i dalje tumaraju u potrazi za bilo kakvim pogocima Rasela Vestbruka, za iole tečnom igrom u napadu, za rješenjem za niz različitih struja u klubu.

Šansu da ispravi taj skor Lebron i saigrači imaće u noći između nedjelje i ponedjeljka, od 2.30, kada će u Los Anđeles doći Denver Nagetsi (4-2). Nikola Jokić ima šansu da drugi put ove sezone pobijedi slavnu franšizu (prvi meč završen 110:99) i da dodatno oteža situaciju u redovima čuvenih "jezerdžija".

Kada je u pitanju Lebron, ove sezone igra u prosjeku 36,4 minuta, ali ne uspijeva da uđe sa saigračima u napadački ritam. Prosječno postiže sjajnih 25,8 poena, ali se i on muči na protivničkoj polovini, pa trojke šutira 10/41 i prosječno gubi po 4,4 lopte, što je najviše prodatih posjeda po meču u njegovoj karijeri.

Njegovi Lejkersi će hitno morati da se saberu i da počnu da pobjeđuju, a raspored im ne donosi lake protivnike, jer će poslije Denvra igrati još tri utakmice kod kuće protiv timova protiv kojih će biti teško da se "čupaju". To su Nju Orleans, Juta, Klivlend, pa onda gostuju Juti, Klipersima...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC