Bravo!

Kapiten Srbije odigrao kao Nikola Jokić! Strašan potez Lučića za rušenje evropskog šampiona - magija! (VIDEO)

Autor Bojan Jakovljević

Fantastičan potez kapitena Bajerna i Srbije, koji je iza leđa uposlio saigrača.

Izvor: Twitter/Euroleague/printscreen

Asistencija srpskog reprezentativca Vladimira Lučića na meču njegovog Bajerna i Efesa (81:78) postala je hit na društvenim mrežama. Kapiten srpskog nacionalnog tima sjajno je iskoristio priliku da atraktivno asistira saigraču koji se našao sam u reketu, a u njegovom dodavanju bilo je nečega što mnogo podsjeća na Nikolu Jokića.

Dvostruki uzastopni MVP NBA lige proveo je ljeto sa reprezentacijom Srbije u kojoj mu je Lučić bio kapiten na Evropskom prvenstvu, pa košarkaški navijači u Evropi smatraju da je najbolji centar na svijetu saigračima pokazao neke "trikove". Dodavanje u neizvjesnom meču njemačkog i turskog kluba baš je ličilo na asistencije koje Jokić dijeli svojim saigračima, košarkašima Denvera od kojih se samo traži da budu na pravom mjestu i sačekaju da im lopta stigne u ruke.

Ovog puta se u njihovoj ulozi našao Amerikanac Fredi Gilespi koji je uz kontakt u reketu uspio da postigne dva važna poena. Pogledajte kako je to izgledalo:

Ovaj potez kapitena srpske reprezentacije pomogao je Bajernu da stigne do prve pobjede u Evroligi. Gigant njemačke košarke sada je na učinku 1-5 i dijeli posljednje mjesto sa Panatinaikosom, dok je i aktuelni šampion Evrope Efes veoma blizu dna. Sa samo dvije pobjede iz šest odigranih mečeva turski tim se nalazi na 15. poziciji, tik iznad Crvene zvezde.