• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miljenik navijača Partizana poručio - Šaras i Trinkijeri su najbolji treneri u Evropi! Srbin na korak do F4 u Beogradu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vladimir Lučić i Bajern igraju "majstoricu" protiv Barselone za plasman na završni turnir Evrolige koji se igra u srpskoj prestonici.

 Trinkijeri-i-Jasikevicijus-su-najbolji-treneri-u-Evropi-kaze-Lucic Izvor: Profimedia

Sezona staje u jednu evroligašku utakmicu! Meč u Španiji odlučuje kome će pripasti jedna od dvije karte za fajnal-for u Beogradu i ko će se priključiti Efesu i madridskom Realu. Barselona dočekuje Bajern pred svojim navijačima, oba tima imaju isti cilj, ali može biti samo jedan.

Na terenu u "Blaugrani" će se naći i Vladimir Lučić. Miljenik navijača Partizana koji želi da napravi iznenađenje sa Bavarcima i da eliminiše prvoplasirnai tim iz ligaškog dijela koji je pred plej-of važio za sigurnog učesnika završnog turnira.

Može li njemački tim da napravi šok u Evroligi? Hoće li se na kraju radovati Šarunas Jasikevičijus ili Andrea Trinkijeri. Odgovor će stići u utorak uveče, pošto meč počinje u 20 časova.

"Šahovska partija dvojice trenera je bila očekivana. Govorimo o, po meni, dva najbolja evropska trenera u ovom trenutku. Ili su među najboljim trenerima, da se neko ne uvrijedi. I jedan i drugi žele da budu lideri, opsjednuti su košarkom i detaljima. Nisam imao priliku da radim sa Šarasom, ali sam razgovarao sa igračima koji su bili sa njim i mogu da izvučem neke paralele između Andree i njega. Teško ih je skautirati kao trenere, imaju poveće knjige sa svim akcijama, zalaze u najsitnije detalje i mogu da se prilagođavaju na obje strane terena. Zato nije čudo što mečevi nekad djeluju kao šah", rekao je Lučić za "Mozzart sport".

Poslije četvrte utakmice je italijanski trener "majstoricu" nazvao "privilegijom za Bajern".

"Rekao bih da je mislio da je privilegija što smo uopšte u situaciji da igramo peti meč sa najboljom ekipom u Evropi. Igramo na njihovom terenu, biće 'vruća' atmosfera i dobra za igranje. Kada vidite ko je sve ostao van plej-ofa i ko je ispao, zaista jeste privilegija što smo u petoj utakmici. Prošle godine sa Armanijem, sad sa Barsom. Imamo šansu da se borimo. Jedan meč odlučuje."

Na kraju je uslijedilo pitanje o fajnal-foru koji se održava u Beogradu. Bajern bi pobjedom obezbijedio učešće.

"Prvo bih vjerovatno bio pod velikim pritiskom ljudi koji bi me zvali za karte. Morao bih da nađem način da se izolujem iz toga. Šalim se malo naravno. Bio bi najljepši mogući osjećaj da igraš F4 u svojoj zemlji, pred porodicom, prijateljima. Međutim, sve to je još daleko. Bila bi sjajna prilika, ali da prvo odigramo taj meč, pa ćemo vidjeti za dalje", zaključio je Lučić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC