• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija je baš ovo očekivala na Eurobasketu! Micić i Lučić smiruju situaciju: Znamo šta je suština!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poslije trijumfa protiv Češke oglasili su se Vladimir Lučić i Vasilije Micić. /Od izvještača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića/

 Vladimir Lučić i Vasilije Micić o pobjedi Srbije protiv Češke Izvor: MN PRESS

Košarkaši Srbije uradili su ono što su željeli na startu Eurobasketa, upisali su dvije pobjede. Prvo je pala Holandija, potom i Češka (81:68) u prvim mečevima grupne faze u Pragu. U oba dosadašnja duela viđeno je dosta oscilacija i padova u igri srpskog tima, ali igrači zbog toga nisu zabrinuti. Nikola Kalinić o tome je već pričao.

Po završetku susreta oglasili su se i kapiten Vladimir Lučić i Vasilije Micić. I jedan i drugi znaju da je moglo pitanje pobjednika da bude riješeno znatno ranije. Posebno ako se uzme u obzir da je Pešićev tim u 13. minutu imao 20 poena prednosti (35:15). Probaće da izvuku pouke iz grešaka i da spremno dočekaju duel sa finskom u ponedjeljak (21 čas).

"Suština svakog meča je da izađeš bolji i sa što većim samopouzdanjem. Dosta igrača prvi put osjeća ovaj vid takmičenja, postoji pritiska. Energija je bila dobra, imalo je malo oklijevanja na kraju treće i početkom četvrte. Idemo dalje", poručio je Micić.

Slično mišljenje ima i kapiten nacionalnog tima. Posebno pošto su dosadašnji rivali bili timovi koji nisu imali šta da izgube i zbog toga su svakako igrali sa manje pritiska.

"Startovali smo prvenstvo sa 2:0. Dobili smo Čehe, jesu oni bili oslabljeni bez Satoranskog. Dobro smo započeli meč, slabije smo odgovorili na drugo poluvrijeme, oni su pogodili dosta otvorenih šuteva, ali smo zasluženo slavili. Očekivali smo da će grupna faza biti sa ovakvim utakmicama, jer smo mi favoriti i spremali smo se za tako nešto. Slijedi Finska", jasan je Lučić.

Oduševljeni su srpski košarkaši podrškom koju su imali u Češkoj. Iako su igrali protiv domaćina, glasnija je bila podrška za "orlove" u nekim momentima. Čulo se i skandiranje "MVP" upućeno u više navrata i Jokiću i Miciću. To mnogo znači ekipi što govore i riječi sjajnog plejmejkera.

"Podrška je izvanredna, drago mi je da osjećaju našu energiju, pomaže nam to na terenu, nadam se da će ih biti u što većem broju da svi idemo zajedno. Čeka nas Finska, najnezgodnija ekipa u grupi. Igraju sa Markanenom koji sa 215 centimetara igra beka. Treba da se pripremimo za to kako treba. Imamo dan odmora da se spremimo i da u tom meču nametnemo naš ritam", zaključio je Micić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC