• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je Srbija pokazala i kome na Eurobasketu ide nagrada "Di Bost"? Sve u najnovijoj epizodi MONDO podkasta Šesta lična!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Šta smo vidjeli od Srbije na startu Evropskog prvenstva? Poslušajte u najnovijoj epizodi "Šeste lične" uz Miloša Jovanovića i Edina Avdića!

 Šesta lična Eurobasket 2022 Izvor: MONDO

Eurobasket je počeo, a sa njime i prva iznenađenja! Francuzi su pokazali slabost već na prvom stepeniku, dva domaćina su izgubila na debiju, ali polako... da vidimo prvo šta ima u taboru "orlova"!

Srbija je očekivano slavila u Pragu protiv Holandije sa 100:76, u jednoj utakmici koja je – izuzev u par segmenata – zaličila na dogovoreni sparing. Simpatični Holanđani su ispogađali stvarno svašta u šutu za tri, uz odličnog Vortija de Jonga na čelu parade, ali rješenja za mnogo kvalitetnije srpske reprezentativce ipak nije bilo kad su se stvari malo "zategle".

Raspodijelio je selektor Pešić minutažu "na ravne časti", pa niko nije igrao više od 22 minuta – svi su se takođe i upisali u strijelce, a poenterski su najviše povukli Nikola Jokić (19 koševa), Vanja Marinković (18) i Vasa Micić (15). Micić je na konto dodao još i odličnih 15 asistencija, i generalno je napadački sve to izgledalo vrlo solidno. Odbranom se "plavi" sinoć nisu istakli, ali vjerovatno je i to bio dio plana, uzevši u obzir da jača utakmica protiv Čeha "vreba" na kratkom odmoru.

Šesta lična EB03
Izvor: YouTube/MONDO portal

U srpskoj grupi D viđena su i dva iznenađenja. U prvom meču dana, Izrael je na krilima moćnog Denija Avdije iznenadio Finsku poslije produžetaka. Košarkaš Vašingtona, koji vuče porijeklo iz metohijskog sela Globočice, odigrao je vrhunsku utakmicu i sa 23 poena i 15 skokova zasjenio raspucanog Laurija Markanena, koji jeste postigao deset poena više, ali je i posustao u direktnom duelu sa Avdijom kad je najviše trebalo.

Iznenađenje je viđeno i u "srednjem" terminu, u kojem su Česi poklekli pred raspoloženim Špancima. Plesali su Mateuš Ponitka i iskusni Ej Džej Sloter, i neočekivano lagano izašli na kraj sa Česima – koji jesu izvukli nekih petnaestak minuta od rovitog Tomaša Satoranskog, ali im ni to nije pomoglo.

Što se samog turnira tiče, najveći rezultat ostvarili su Nijemci, koji su mimo očekivanja potpuno rasturili favorizovanu Francusku i tako istakli kandidaturu za visok plasman. U grupi B pobjede su ostvarili i Slovenci protiv Litvanije, kao i Bosna i Hercegovina protiv Mađarske, i tu će se stvari, bogami, tek zakuvati...

Ni grupa A nije prošla bez nekih pikanterija. Gruzija je posred Tbilisija poražena od Belgije i sada će morati da se "čupa" na drugim adresama. Španci su lako pregrmjeli Bugare, a Turska je poslije puno muka uspjela da riješi Crno Goru – ali ne i bez kontroverze, o čemu ćemo detaljnije pričati.

Za kraj, riječ-dvije i o grupi C. Duel Hrvatske i Grčke zaokupio je pažnju mnogih, i opšti je utisak da su komšije solidno namučile helenskog favorita. Štaviše, malo je falilo da u finišu dođe i do kompletnog preokreta, ali je naravno na put Hrvatima stao moćni Janis Adetokumbo sa svojom braćom. Ukrajina je deklasirala veliku Britaniju, a nešto nježnija je bila Italija sa Estoncima.

O svemu tome, a i o još nekim stvarima, moći ćete da čujete u ovom današnjem podkastu. O tome da li će biti još kvalitativne analize trilera za odrasle iz devedesetih ne garantujemo... A i sigurno vas zanima ko je laureat Di Bost nagrade. Uživajte u vikendu, pa nastavljamo u ponedjeljak!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC