• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Srbija pobijedila Holandiju na Eurobasketu 2022
 Srbija pobijedila Holandiju na Eurobasketu 2022

Jokić se razbjesnio i probudio Srbiju na Eurobasketu! Holanđani tukli, sudije gledale, a onda je sve došlo na svoje!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Košarkaši Srbije pobjedom su započeli Evropsko prvenstvo.

 Srbija pobijedila Holandiju na Eurobasketu 2022 Izvor: MN PRESS

Nikola Jokić bjesnio je na terenu na arbitre, tako je "probudio" Srbiju i na kraju pogurao tim do pobjede na startu Eurobasketa! Holandija je pala u Pragu - 100:76 (31:21, 20:17, 24:23, 25:15). Nje srpski tim briljirao na početku šampionata, ali je i to bilo dovoljno da se dođe do pobjede.

Konačna razlika je ubjedljiva, mada ne opisuje u potpunosti dešavanja sa parketa. Poslije veoma dobrog prvog poluvremena ekipa Svetislava Pešića prerano se opustila. Holanđani su serijom smanjili minus (56:51), tada je Jokić zaradio tehničku zbog svađe sa arbitrima. Ponovo su sudije svojim spornim odlukama nervirale superstara Denvera. Ispostavilo se da je taj potez prelomio meč.

Od tog trenutka Srbija je napravila veliku seriju od 9:0 (65:51) i na taj način odbijen je nalet protivnika. Probleme je pravio Vorti de Jong sa čak 28 poena. Bio je to možda i najbolji pokazatelj nešto slabije igre u odbrani u određenim trenucima. Upravo to je ono o čemu je selektor više puta pričao. Da će grupna faza poslužiti da se pojedinci uigraju i da igra treba da bude sve bolja kako turnir odmiče.

Prvi korak je napravljen. Holandija je pala na početku prvenstva i brzo će ovaj meč biti "arhiviran". Slijedi duel sa Češkom u subotu (17.30 časova). Potom će imati dan odmora, pošto meč trećeg kola sa Finskom igraju u ponedjeljak (21 čas).

Dobra vijest za "orlove" je to što se Nemanja Nedović vratio u tim poslije povrede, dok Nikola Milutinov za vikend stiže u Češku zbog problema sa virozom.

22:39

KRAJ

Utakmica je završena. Srbija je pobedila - 100:76.

22:31

36' - RISTIĆ SE RAZIGRAO

Dušan Ristić imao je nekoliko odličnih poteza u reketu, Srbija ima prednost - 85:72!

22:26

34' - JARAMAZ UZ ZVUK SIRENE

Srbija dopušta Holandiji previše šuteva za tri poena, pogađaju to u visokim procentima (82:72).

Jaramaz je praktično "izmislio" poene pošto je uz zvuk sirene šutirao za tri poena i pogodio. Napravio je faul posle toga, pa ga je zamenio Micić. Ristić zatim koristi sjajnu asistenciju Micića, a Vasa mu prilazi odmah i pokazuje mu da mora više da se kreće.

22:22

32' - NESTVARNI DE JONG!

Srbija ima prednost (77:67). Jedan igrač pravi velike probleme srpskom timu. Neverovatni Vorti de Jong ubacio je čak 28 poena u dosadašnjem toku meča. VIlijams je potom dao trojku, spustio minut, pa je Pešić tražio minut odmora. Ovako je započeo meč.

22:16

30' - KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Završena je treća četvrtina, Srbija ima prednost - 75:61.

Posle tehničke Jokića i tajm-auta Pešića Srbija se ponovo vratila na visok nivo na obe strane terena. Odlična igra srpskog tima, asistencija Gudurića za Kalinića jedan je od najlepših poteza u drugom poluvremenu. Jokić je potom konačno dobio faul, pa je to "proslavio" ironičnim osmehom. Dao je oba penala.

Izvor: MN PRESS

22:10

27' - PRAVI ODGOVOR JOKIĆA!

Posle Pešićevog tajm-auta Srbija je pojačala igru u odbrani. De Jong i dalje pravi probleme i dolazi do poena, ali je srpski tim uzvratio. Jokić je vratio trojku, a onda je Micić poentirao u kontri - 70:54.

Interesantno je da posle više od šest minuta igre u trećoj četvrtini sudije nisu dosudile NIJEDAN faul Holanđanima. Srbija je odavno u bonusu...

22:05

25' - JOKIĆ JE BESAN!

Sudije u nekoliko navrata ne sude očigledne faulove na Jokiću. Vidno je povlačenje, udaranje, arbitri ćute. Posle jednog i te kako očiglednog faula NIkola je ušao u raspravu sa arbitrima. Dobio je tehničku, Holanđani su iskoristili taj poklon.

Jokić je uzao loptu, ušao u reket pa je dodao Marinkoviću koji je dao trojku. Pravi odgovor, pa onda zakucavanje Jokića - 61:51! Usledio je tajm-aut, Pešić je prvi prišao da smiri Nikolu.

Izvor: MN PRESS

22:02

24' - SRBIJA SE MUČI!

Srbija se muči protiv Holandije u drugom poluvremenu. Nema poena u napadu, dok je u odbrani takođe problematično. Moraće što pre da se probude!

Izvor: MN PRESS

21:59

22' - HOLANĐANI SE VRAĆAJU

Holanđani serijom 7:0 započinju drugo poluvreme i vraćaju se u igru u drugom delu - 51:45.

21:48

STRELCI NA POLUVREMENU

Lista strelaca na poluvremenu.

SRBIJA: Davidovac 1, Gudurić 5, Kuridža, Jaramaz 6, Jokić 11 (4sk, 3as), Kalinić 8, Lučić 2, Marinković 9, Nedović 2, Ristić 2, Micić 5 (8as)

HOLANDIJA: De Jong 15, Hamink 3, Herazi 4, Kok, Vrajs 5, Edvards 2, Frank, Harms 6, Klof 5, R. Šaftenar, O. Šaftenar, Vilijams

21:41

20' - POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme, Srbija vodi - 51:38.

Jokić je imao fantastično dodavanje preko celog terena za Nedovića, njegov šut je blokiran, ali su sudije pokazale da je lopta bila u silaznoj putanji i da se poeni priznaju. Klof je potom izgubio loptu, Davidovac je promašio šut u poslednjoj sekundi.

21:36

18' - SRBIJA PREVIŠE PROMAŠUJE

Srbija vodi, ali previše promašuje - 48:33.

Prednost je mogla da bude još ubedljivija, pošto je srpski tim promašio nekoliko šuteva za tri, previše se oslanjaju na dalekometne hice i to za sada ne ide kako su želeli. Micić je zatim sjajno asistirao Jokiću, a Holanđani su tražili minut odmora.

Izvor: MN PRESS

21:32

16' - KAKAV POTEZ JOKIĆA!

Srbija posle 16 minuta ima veliku prednost - 42:28.

Jokić se vratio u igru i njegova asistencija za Gudurića podigla je dvoranu na noge. Marko je pogodio pod faulom pa je dao dodatno slobodno bacanje.

21:27

14' - UŠAO I NEDOVIĆ

Srbija ima prednost u Pragu - 38:26.

U igru je ušao Nemanja Nedović. Prvi put posle povrede je na terenu. Srbija je mogla da ima i veću prednost, ali Davidovac, Gudurić i Lučić nisu pogodili šuteve za tri poena.

Izvor: MN PRESS

21:23

12' - JARAMAZ!

Sjajni potezi Jaramaza. Prvo je asistirao Guduriću, pa je onda pogodio trojku za ogromnu prednost - 38:21! Ristić je pre toga promašio oba slobodna bacanja.

21:19

10' - KRAJ PRVE ČETVRTINE

Srbija ima prednost posle prvih 10 minuta igre - 31:21.

Pešić je dao odmor prvo Jokiću, uveo je Ristića. Uticalo je to dosta na igru u reketu srpskog tima, Ristić je imao nekoliko promašenih zicera, ušao je i Gudurić koji je napravio faul na šutu za tri i uz to promašio neke otvorene šuteve. Jaramaz je zamenio Micića koji je posle sedam asistencija izašao. Ognjen je dao trojku

Izvor: MN PRESS

21:13

7' - SRBIJA IMA DVOCIFRENU PREDNOST

Srbija posle sedma minuta igre ima dvocifreno vođstvo (25:13).

Veoma dobra igra srpskog tima u dosadašnjem toku meča pre svega u napadu. U odbrani ima grešaka i Pešić na to upozorava.

21:11

POGLEDAJTE JOKIĆEVE POTEZE

Jokić je sa nekoliko poteza već oduševio sve, ori se "MVP, MVP" u Pragu.

21:09

5' - MAJSTORIJA MICIĆA

Nastavlja se sjajna igra Srbije, posle pet minuta ima prednost - 17:11.

Micić je fenomenalnom asistencijom pronašao Lučića za lake poene.

21:05

3' - TROJKE MARINKOVIĆA!

Srbija vodi (13:7)

Sjajan početak Srbije, Vanja Marinković pogodio je dve trojke u nizu, Holanđani traže minut odmora (11:4). Kalinić je pogodio po povratku na parket, pa je De Jong pogodio, dao je svih sedam poena Holanđana do sada.

Vanja Marinković
Izvor: MN PRESS

21:02

1' - JOKIĆEVE MAJSTORIJE!

Fenomenalan početak Jokića, dao je svih pet poena Srbije u prvom minutu - 5:2. Pogodio je pod faulom i dao dodatno bacanje. Sjajno je ušao u meč. Sa tribina se ori "MVP, MVP".

20:59

PETORKA

Srbija počinje meč u petorci: Micić, Marinković, Lučić, Kalinić, Jokić.

20:49

JOKIĆEV DEBI

BIće ovo debi Nikole Jokića na Evropskom prvenstvu u dresu Srbije. Nije igrao 2017. godine kada smo poraženi od Slovenije, a debitovao je 2016. u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Izvor: MN PRESS

20:36

"KO TO KAŽE, KO TO LAŽE"

Navijači su u odličnom raspoloženju pred meč, pa se tako ori "Ko to kaže, ko to laže Srbija je mala"...

Pogledajte

00:23
Navijači pevaju
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

20:25

SPEKTAKL ISPRED DVORANE

Navijači Srbije napravili su spektakl ispred dvorane uoči meča sa Holandijom.

Pogledajte

00:19
Navijači
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

20:08

SVE O UKLETOJ DVORANI

Srbija mečeve u Pragu igra u "O2" Areni, a sve o toj dvorani mogli ste već da pročitate na mondu.

19:50

IGRAČI NA PARKETU

Igrači su već bili na parketu i trenirali su. Spremaju se za večerašnji duel.

19:32

KOŠARKAŠI SU STIGLI U DVORANU

Košarkaši Srbije stigli su u dvoranu u Pragu pred meč sa Holanđanima.

19:11

GRČKA DOBILA HRVATSKU

Sjajan meč odigrale su selekcije Grčke i Hrvatske. Posle triler završnice i sjajne partije Janisa Adetokumba Grci su upisali pobedu (89:85).

18:42

KOPONEN PRIZNAO: SLOMIO SAM RUKU PEŠIĆU!

Svetislav Pešić je na konferenciji dan pre meča otkrio kako mu je finski plejmejker Peteri Koponen polomio ruku na jednom treningu u Barseloni. Priznao je to i on posle poraza od Izraela.

"To je istinita priča. Kada je došao u Barselonu, on je kao trener uvek bio na terenu tokom treninga, vikao je i davao instrukcije igračima. Jednom se na treningu dogodilo dok smo igrali na dva koša da je on bio na sredini terena, mi smo krenuli u kontranapad, trčao sam okrenute glave i udario sam u njega, a on pao", prepričava Peteri koji posle EP ide u penziju.

Izvor: MN PRESS

18:32

PEŠIĆU PROMENILI DRŽAVLJANSTVO, JOKIĆU POZICIJU!

Kakva greška organizatora Eurobasketa. Pred početak meča napravili su dva lapsusa. Promenili su državljanstvo Svetislavu Pešiću, a Nikoli Jokiću poziciju.

Izvor: MN PRESS

18:14

ODIGRAN JEDAN MEČ VEĆ

U našoj grupi D odigran je već jedan meč. Izrael je pobedio Finsku (89:87), a meč je obeležio Deni Avdija. Sin nekadašnjeg asa Crvene zvezde Zufera Avdije je tokom utakmice bio besan na svog saigrača Gala Mekela zbog jednog poteza iz završnice.

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

18:05

NEMA NIKOLE MILUTINOVA

Nikola Milutinov nije sa timom u Pragu. Zbog problema sa virozom ostao je u Beogradu i tokom vikenda bi trebalo da se pridruži sunarodnicima u Češkoj.

"Nikola se mnogo bolje oseća, ali je dotkor Radovanović procenio da je bolje da ostane u Beogradu. Srećni smo što je već osposobljen. Možda dođe i ranije nego što je planirano", rekao je Pešić.

Izvor: MN PRESS

18:00

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

UKRATKO

  • Srbija - Holandija 100:76
  • Prvi meč za "orlove" i pobeda
  • Nema Nikole Milutinova
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Užas! Prvi ozbiljan protivnik će nas rasturiti

Najnovije