• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je čuvati Jokića? Ha-ha! Prošli put su loše preveli Veselog, a evo šta sad kaže o Srbiji: Zato ste najbolji...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jokić je velika enigma za sve, pa i za Jana Veselog koji se namučio na susretu Češka - Srbija. /Od izvještača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića/

 Jan Veseli o duelu sa Srbijom i Nikolom Jokićem Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Češku u drugom kolu Eurobasketa (81:68), a čini se da su nepotrebno zakomplikovali u završnici utakmice kada su domaćini uspjeli da smanje razliku i na jednocifrenu, međutim tada je u prvi plan "iskočio" kvalitet Nikole Jokića.

Povratni pas moćnog centra za Vanju Marinkovića bio je dovoljan za ključnu trojku kojom su odbili napad Čeha, a tu su i domaći igrači shvatili da ne mogu ništa protiv MVP-a.

Možda će vas zanimati

Zato se i Jan Veseli, najpoznatiji igrač Češke, samo nasmijao kada su ga novinari poslije meča sa Srbijom upitali kako je bilo čuvati Nikolu Jokića, protiv koga je posljednji put igrao baš davno... I pričao o tome nedavno, ali je loše preveden.

"Ha-ha, svašta bih rekao, ali teško je naravno... Nije lako ga čuvati, stvarno ima takav pregled igre i tako je snažan da može da napravi prostor jedan na jedan, pa udvajanjem. Zaista, zadovoljstvo mi je bilo da okusim kako je igrati protiv njega", rekao je sjajni Jan Veseli na čistom srpskom koji je naučio igrajući u Beogradu za Partizan.

Veseli je poručio da je bilo očekivano 99,9 odsto da Srbija dobije meč, ali njega raduje što je Češka pokazala da može da se bori i sa mnogo jačim ekipama, pa podsjeća da ovako moraju i od ponedjeljka kada kreće važniji dio Eurobasketa za njih.

"Tako treba da igramo od početka prve četvrtine, a ne na sredini treće. Znali smo da će biti teška utakmica i počeli smo kasno, da smo od početka možda bi mogli da pariramo. Pokazali su kvalitet i zato su najbolji", objektivno je analizirao utakmicu Jan Veseli koji je lider generacije u odsustvu povrijeđenog Tomaša Satoranskog.

Pogledajte fotografije sa meča.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC