• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pero Antić za MONDO: Srbija da osvoji zlato, a Bosanci su "ludaci" Eurobasketa!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji makedonski košarkaš, koji je u karijeri nastupao i u NBA ligi za Atlanta Hokse, uvjeren je da će Srbija osvojiti Eurobasket, a selekciju Bosne i Hercegovine je okarakterisao "ludačkom" u najpozitivnijem smislu.

 Pero Antić za MONDO: Srbija treba da osvoji zlato, a Bosanci su "ludaci" Eurobasketa! Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Pero Antić je u subotu igrao mali fudbal na drugom Međunarodnom turniru veterana u Banjaluci.

Nekadašnji trostruki osvajač Evrolige (dvije sa Olimpijakosom i jednu sa Fenerbahčeom) dobro se snašao i na malom fudbalu u dvorani "Borik", gdje je nastupio u timu sa Mladenom Bojinovićem, Milošem Krasićem, Lanetom Jovanovićem...

Ipak, najvažniji je humanitarni karakter turnira, koji se održava pod sloganom "Mi igramo, one pobjeđuju", odnosno da se podrže nacionalne akcije i aktivnosti u borbi protiv raka dojke.

Naravno da je MONDO bio na licu mjesta, a sa Antićem je neizbježna tema bio Eurobasket koji se trenutno igra u Njemačkoj, Gruziji, Češkoj i Italiji i koji je po mnogima najjači po imenima košarkaša.

"Poslije prvenstva Evrope 2011. godine u Litvaniji kada su sve igrali NBA igrači", rekao je Antić na početku razgovora za naš portal.

"Odlična košarka se igra. Meni se sviđa što su naše balkanske zemlje došle sa jakim rosterima i što pokazuju odlične partije i igru koju gajimo mi Balkanci. Svi znamo ko su favoriti. Želim da Srbija osvoji zlato, imaju kvalitetnu ekipu, a osim njih Slovenija i Grčka su po meni isto tu. Takođe, dobru košarku su pokazali i Litvanci. Biće interesantno svakako. Ali, opet, Srbi, mada ne želim da ispadne kako namećem pritisak, treba da osvoje zlato".

Izvor: MN PRESS

Francuska?

"Njih bih sklonio, ne znam zašto. Jednostavno ne sviđa mi se njihov način igre. Kao da su preuzeli američki mentalitet. Imaju dosta kvalitetnih igrača, ali timska igra i hemija dobijaju utakmice, a ne pojedinci".

Možda je to problem i kod reprezentacije Hrvatske?

"Moguće, najmanje sam gledao Hrvatsku. Meni je Bojan Bogdanović odličan prijatelj, znam i dosta ostalih (Ivicu) Zupca, Antu Žižića, ali ne znam kako je unutra. Ukoliko rezultata nema, onda nešto fali. Mada nesumnjivo imaju kvalitet".

Bosna i Hercegovina?

Izvor: basket.ba

"Ludaci, ludaci! Sviđa mi se što se vratio (Jusuf) Nurkić, tu je (Džanan) Musa, vidi se da hemija postoji. Stručni štab i igrači su bukvalno cjelina i igraju odlično. Što je najbitnije - smiju se! Moj otac me naučio da se smijem dok igram košarku, a da prestanem kad je budem morao raditi. Vidite kako se 'zmajevi' smiju, uživaju dok igraju zajedno",zaključio je nekadašnji ljubimac navijača Crvene zvezde, čiji je dres nosio u dva navrata.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC