• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Momak sa Kosova i Metohije adut Finske protiv Srbije! Pitali smo ga za porijeklo, evo šta nam je odgovorio (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Edžon Mahuni je već imao dobru partiju protiv Srbije u kvalifikacijama za Eurobasket, a srpski reprezentativci će morati da obrate pažnju na njega i u ponedjeljak. /Od izvještača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića/

 Edžon Mahuni adut Finske protiv Srbije Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Finska je u petak izgubila najdramatičniju utakmicu 1. kola Eurobasketa protiv Izraela, i to poslije produžetka, ali uspjeli su da se "saberu" i da dan kasnije "iskale bijes" na Poljskoj. Bili su više nego ubjedljivi i slavili su 89:59, čime su zakomplikovali sitauciju u grupi u kojoj se nalazi Srbija...

Fince su do važne pobjede predvodili Salin (18 poena) i Markanen (17), ali vrlo važan doprinos dao je i Edžon Mahuni. Košarkaš porijeklom sa Kosova i Metohije proveo je na terenu 17 minuta, ali je za to kratko vrijeme postigao dvije važne trojke i zabilježio ukupno osam poena, a uoči meča sa Srbijom na Eurobasketu - bio je voljan da se zaustavi i prozbori koju riječ i sa reporterom MONDA u Pragu.

Možda će vas zanimati

"Igrali smo našu igru danas i izašli smo sa drugim mentalitetom u odnosu na meč sa Izraelom. Biće teško protiv Srbije, ali imamo dan da se spremimo i pokušaćemo da pobijedimo", rekao je nasmijani Mahuni, kome ovo neće biti prvi duel sa "orlovima" pošto je bio na parketu protiv Srbije i u kvalifikacijama za Eurobasket. 

Edžon Mahuni je inače rođen 1998. godine u Finskoj, a njegov otac Besim Mahuni je inače košarkaški trener, koga se stariji ljubitelji košarke sa ovih prostora možda sjećaju i iz vremena dok je nastupao za Prištinu. Hoće li zbog "istorije" imati i posebnu motivaciju kada bude istrčao na parket protiv Srbije?

"Politika je politika, a sport je sport. Uvijek je poseban osjećaj igrati protiv Srbije. Pričao mi je otac o Jugoslaviji, često pričamo o balkanskoj košarci...", poručio je Mahuni nakon susreta u kome su Finci "štedjeli" nosioce za Srbiju.

Srbija i Finska se inače sastaju u ponedjeljak u 21 čas, a mnogi smatraju da će se upravo u ovom duelu odlučiti pobjednika grupe "D". Srbija je slavila u prvom kolu protiv autsajdera Holandije, dok nas danas već od 17.30 očekuje znatno komplikovaniji meč sa Češkom. Ukoliko kasnije danas Izrael savlada Holanđane, samo će još oni imati maksimalan skor poput "orlova".

Pogledajte

01:12
Edon Mahuni o Srbiji i Kosovu
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC