• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" imaju za čim da žale: "Crna rupa" u trećoj četvrtini kumovala porazu od Njemačke

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dobro su se košarkaši BiH nosili sa favorizovanim Nijemcima, ali su na kraju ipak morali da čestitaju domaćinu na pobjedi.

 Adis Bećiragić zadovoljan igrom BiH protiv Njemačke Izvor: FIBA

Košarkaši BiH odigrali su još jedan odličan meč na Evropskom prvenstvu, ali za razliku od duela sa Mađarima, protiv domaćina Njemačke nisu uspjeli doći do slavlja.

Imali su u prvom poluvremenu sve u svojim rukama, konstantnu prednost, ali su dopustili Nijemcima da u trećoj četvrtini prelome meč, dobiju ovaj kvartal sa čak 17 poena razlike, te povratka nije bilo.

Možda će vas zanimati

"Teško je svaki dan očekivati od igrača da odigraju identično. Bitno je da su igrali zajedno i agresivno. Izgubili smo kontrolu u trećoj četvrtini, to nas je koštalo, odigrali smo zaista loše. Ali i nakon minus 17 pokazali smo da možemo da ih stignemo, da su se uplašili da možemo da ih dobijemo. Ali treba naglasiti da naši momci imaju izuzetnu želju, motivisani su bili da pred 20.000 ljudi dobiju Njemačku i sada je najvažnije da ih što brže oporavimo za Sloveniju", rekao je nakon meča selektor Adis Bećiragić.

Džanan Musa bio je najraspoloženiji, te je meč okončao sa 30 poena. Jusuf Nurkić ubacio je 21, a dvocifren učinak imao je i Džon Roberson (13).

"Bitno je da igramo kao ekipa. Još tu ima grešaka, ali svaki dan osjećamo jedan drugog sve bolje. Danas je Musa postigao 30, sutra će Juka, prekosutra Miki. Bitno je da oni jedni druge osjećaju. Nadam se da ćemo i sutra imati energije. Teške su utakmice, bitno je da ih što brže odmorimo, a siguran sam da ćemo do kraja uspjeti dobiti još bar dvije utakmice", optimista je selektor "zmajeva".

BiH u nedjelju od 17.45 očekuje treći meč na prvenstvu Evrope, a protivnik "zmajevima" biće Slovenija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC