SKANDAL!

Šokantna ispovijest igrača Lejkersa: Povrijedio NBA zvijezdu, pa od skupljača lopti dobio prijetnje smrću!

Autor Bojan Jakovljević

Šok ispovijest Patrika Beverlija.

Izvor: Profimedia

Zaljubljenika i fanatika, koji izjednačavaju sportiste sa bogovima u svijetu, sve je više. Mnoge sportiste su progonili navijači koji su ili htjeli da ih ubiju ili da budu u ljubavnim vezama sa njima. Jedan od sportista koji je najskorije progovorio o toj temi jeste NBA igrač Patrik Beverli. Nekadašnji igrač Olimpijakosa suočio se sa prijetnjama smrću.

Bek Los Anđeles Lejkersa Patrik Beverli šokirao je javnost izjavom da mu je momak koji skuplja lopte na utakmicama Oklahoma Siti Tandersa prijetio da će ga ubiti zbog incidenta iz 2013. godine u plej-ofu.

Nemili događaj se dogodio u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije u utakmici između Hjuston Roketsa i Tandera. Rasel Vestbruk, tadašnja zvijezda i prvi igrač Oklahome, spremao se da zatraži tajm-aut kada se Beverli bacio na njega u pokušaju da "ukrade" loptu.  Tada je slučajno pogodio zvijezdu Tandera u koljeno, pri tom pokretu Rasel je pokidao meniskus koljena zbog čega je bio van terena do kraja sezone.

Nakon toga počeo je da dobija prijetnje smrću:"Prijetio mi je dečko koji skuplja lopte da će me ubiti zbog povrede Rasela Vestbruka", izjavio je Beverli u svom podkastu.

Djelovalo mu je bezazleno, čak se i smijao prijetnji koju je upućivao fanatični navijač, ali onda dolazi do preokreta situacije.

"Dolazim u Oklahomu na sljedeću utakmicu, policajci ispred, svuda. Stavili su policijski auto ispred moje kuće u Hjustonu, čuvali su me gdje god da krenem. Očigledno je situacija postala ozbiljna. Dolazim do hotela, policajac mi daje papire sa licem mladog momka kojeg ako vidim odmah da prijavim. To je on, prijetio mi je da će me ubiti. Hvala Bogu sve se završilo na tome, ali nije mi bilo prijatno", zaključio je Beverli.

Uprkos povredi prve zvijezde tima Oklahoma je izbacila Hjuston, ukupno 4-2 u seriji. Ipak, izgubili su u drugom kolu od Memfis Grizlisa.

Beverli je igrao za Hjuston Roketse, Los Anđeles Kliperse, Minesota Timbervulvse i Los Anđeles Lejkerse. Ove sezone u prosjeku bilježi 4,6 poena, 3,7 skokova i tri asistencije u timu u kom mu je saigrač upravo nekadašnji veliki rival Rasel Vestbruk. Rasel i Patrik su sada dobri prijatelji i saigrači, ali do skoro se to nije moglo reći.

Video snimak povrede Rasela Vestbruka možete videti ovdje.

Rasel Vestbruk
Izvor: Rasel Vestbruk