• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Au, kakva noć za Nikolu Jovića! Postao starter u novoj ulozi! Umjesto u Razvojnu ligu stigao u petorku Majamija! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nevjerovatan obrt u roku od samo nekoliko dana - umjesto da pošalju u razvojni tim, srpski košarkaš postao starter Majami Hita.

 Nikola Jović igrao centra za Majami u NBA Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jović, bivši član Mege i veliki talenat naše košarke, izabran je na posljednjem NBA draftu kao 27. pik i tada se vjerovalo da bi u ekipi Majamija mogao da postane dobro krilo u najjačoj ligi na svijetu. Samo nekoliko nedjelja nakon početka sezone, Nikola ima novu ulogu! U porazu tima sa Floride od Toronta, Nikola Jović dobio je mjesto startera, ali kao prvi centar ekipe!

Košarkaš visok 208 centimetara mijenjao je u startnoj petorci Bama Adebaja koji ima problem sa koljenom, a trener Erik Spolstra kao da je iznenadio rivale odlukom da na teren pošalje igrača koji je "već viđen" u razvojnom timu. U reketu našao se srpski košarkaš koji inače igra na pozicijama tri i četiri, a već tokom prve dvije četvrtine on je sjajno koristio prednosti koje ima nad rivalima.

U prva tri minuta Nikola Jović je ubacio sedam poena timu iz Kanade, a do poluvremena je imao dvocifren učinak. Na kraju susreta pored njegovog imena stajalo je 13 postignutih poena, tri skoka i po jedna asistencija i ukradena lopta za skoro 24 minuta na parketu. Nažalost, to nije bilo dovoljno za pobjedu Majamija na teškom gostovanju u Kanadi.

Navijačima u Srbiji to je ipak u drugom planu, pa partija mladog košarkaša može da nas raduje. Nakon turbulentnog početka u kojem je prvo suspendovan zbog tuče u kojoj je učestvovao, a zatim i plana da ga prebace u Razvojni tim, Jović se izborio za minute u ekipi sa Floride. Ne samo to, on je nakon prve pogođene trojke u NBA uspio i da izvuče više minuta za sebe, pa je meč protiv Toronta bio najbolji od kako se preselio u SAD! Pogledajte njegove najbolje poteze:

Najbolja partija mladog Srbina od dolaska u NBA.
Izvor: Youtube/6Breeze

Rezultati u NBA tokom noći između srijede i četvrtka:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC