ODLČAN!

Jokićev dabl-dabl za pobjedu u Los Anđelesu! Nikola pokazao zašto je najbolji, ali Denver ima ozbiljne probleme!

Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jokić ponovo je odigrao veoma dobar meč, ali Nagetsi moraju da promijene neke stvari u ekipi.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić blista, upisao je dabl-dabl u pobjedi Denvera protiv Klipersa u Los Anđelesu (114:110). Još jedna dobra partija srpskog centra koji je igrao iako je bio pod upitnikom zbog problema sa kukom, proveo je 33 minuta u igri - uz 19 poena, 13 skokova i šest asistencija. Međutim, uprkos trijumfu vidno je da će Nagetsi morati da promijene neke stvari i to što prije.

Prvenstveno se to odnosi na defanzivu. Klipersi su u ovom meču igrali bez dvije najveće zvijezde, Pola Džordža i Kavaja Lenarda. Uprkos tome postigli su 104 poena. Ono što je primjetno, kada Srbina nema na parketu, problemi su ogromni. Tako je bilo i sada, posebno u drugoj četvrtini u momentima kada Majkl Meloun pošalje Nikolu na klupu da odmori, tada kreće haos. Vidjelo se to u velikom broju mečeva tokom ove sezone, pa i u ovom u kom primjera radi Deandre Džordan ponovo nije igrao. Čovjek koji je doveden da bude rezerva Jokiću i da bude jedan od zaštitnika reketa i dobre igre u defanzivi pratio je meč sa klupe.

Dobra vijest za ekipu je svakako to što su se razigrali Eron Gordon (29, 7sk) i Džamal Marej (21, 9as, 6sk), dok je Vlatko Čančar počeo da dobija sve više šansi (13). U poraženom timu najbolji je bio Džon Vol (23). Denver će imati priliku dodatno da uigra tim u narednim mečevima, pošto slijede dva duela sa Hjustonom koji je posljednji u Zapadnoj konferenciji.