Nigerijac pod košem

Partizan naciljao NBA pojačanje? Željko i Saša se bore za bivšeg MVP igrača!

Autor Dragan Šutvić

Čima Moneke je najnovije ime na listi želja Partizana, pišu strani mediji.

Izvor: Profimedia

Prema pisanju francuskog "Bebasketa" i italijanskog "Sportanda" Partizan je zainteresovan za dovođenje krilnog centra Čime Monekea! Ovaj Nigerijac visok 196 centimetara nedavno je otpušten u Sakramento Kingsima, a za njegov potpis se prema pisanjiu stranih medija bore Monako i Partizan. 

Monako želi da zamijeni Adrijana Moermana koji se poslije četiri godine u Efesu nije uklopio u ekipu Saše Obradovića, a Moneke koji je 2022. godine bio MVP FIBA Lige šampiona je viđen kao idealna zamjena.

Moneke se prije svega odlikuje sjajnim fizikalijama, skokom i agresivnošću. čime uspijeva da nadomjesti to što nema ni dva metra, što je izuzetno rijetko za jednog krilnog centra u današnjoj košarci. U Razvojnoj ligi je ove sezone bilježio 17,6 poena i 11,3 skoka u prosjeku, a u NBA je odigrao tek dvije utakmice. 

"Od otkaza u drugoj ligi Francuske poslije samo tri utakmice u mojoj prvoj sezoni, u kojoj sam zaraživao 2.200 evra mesečno, do potpisivanja NBA ugovora četiri godine kasnije... Ludilo", napisao je nakon što je potpisao za Kingse. Ipak, nije potrajao ni cijelu sezonu u najboljoj ligi na svijetu!

U karijeri je nastupao za Roen, Denan, Beler i Orlean u Francuskoj, kao i za Manresu u čijim redovima je blistao u FIBA Ligi šampiona i gde je zaslužio ugovor u NBA. Sada je na meti evroligaša, a ostaje da se vidi da li će se pisanje francuskih i italijanskih medija o interesovanju Partizana obistiniti. 

Što se tiče Evrolige rok za registraciju igrača koji su slobodni i koji nisu nastupali u nekom drugom evroligašu ove sezone je 28. februar, tako da vremena za registraciju ima. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!