Košarka

POČEO KOD PERE BOŽIĆA, DOŠAO DA ZAMIJENI LIDERA ABA LIGE: Partizan će prvi vidjeti Džordana, đaka američke legende!

Autor Haris Krhalić

Talentovani Amerikanac došao je da zamijeni prvog strijelca regionalnog takmičenja. Da li će uspjeti?

Izvor: Profimedia

KK Mornar doveo je novog organizatora igre - beka iz Amerike Džordana Aleksander Goldvajera (23). Talentovani plejmejker igrao je za čuvene koledž timovee Oklahomu i Djuk, a prošle godine nije bio draftovan, pa je proveo kratko vrijeme u razvojnom timu San Antonija, Ostin Sparsima. Tamo mu je trener bio bivši kapiten i trener Partizana, Petar Božić.

Mnoge je iznenadio rastanak Mornara sa najboljim strijelcem lige Daronom Raselom, koga je trener Mihailo Pavićević u petak poslije pobjede protiv Cibone ispratio u Galatasaraj, a sada je tu njegova zamjena. Goldvajer će prvu utakmicu odigrati protiv Partizana, u nedjelju 29. januara u Beogradu i biće to šansa da na velikoj sceni pokaže talenat. On je u Americi četiri godine bio član Djuka i trener mu je bio Majk Kšiševski, a u Oklahomi je radio sa Porterom Mozerom.

Barani imaju skor 5-10 i iako nisu ugroženi poput fenjeraša MZT Skoplja (2-14), ipak će im biti potrebne pobjede u preostalih 11 utakmica da bi mirni dočekali kraj sezone, a Goldvajerov učinak biće tu veoma važan. "Usred sezone je bilo velikih promena u ekipi, tri igrača su došla u sedam dana, niti ja znam njih dobro, niti oni mene, naš sistem. Pokušavamo da se adaptiramo u sprintu, a ne u trku", rekao je poslije rastanka sa Raselom Pavićević.