Oprezno!

Pobijedili velikana, pa dolaze na noge Partizanu: Crno-bijeli opet misle o TOP 8 - Obradović samo o rivalu

Autor Bojan Jakovljević

Crno-bijeli su svjesni da Asvel ne smije da se potcijeni, iako je pri dnu tabele u Evroligi.

Izvor: MN PRESS

Pred košarkašima Partizana je 22. kolo Evrolige! U Beograd dolazi francuski Asvel, a crno-bijeli će željeti da protiv tog tima upišu pobjedu i sebe približe mjestu među najboljih osam timova Evrolige. Nakon pobjede protiv Crvene zvezde u prethodnoj rundi navijači tima iz Humske ponovo maštaju o doigravanju, koje je u jednom trenutku djelovalo daleko, a sada je ponovo "nadohvat ruke" Obradovićevom timu.

Ipak, iskusni trener je oprezan i ne želi euforiju. Zna Željko Obradović šta Partizan smije i ne smije da uradi u meču protiv Asvela, a posebno mjesto u pripremi ovog susreta zauzeo je veliki trijumf francuskog tima nad Fenerbahčeom u prethodnom kolu.

"Oni su u posljednjem kolu Evrolige odigrali sjajno protiv Fenerbahčea, juče su imali neke probleme gdje im glavni centar Fal nije igrao. Igrali su u prvenstvu Francuske i izgubili od Monaka, ali mi skauting pravimo prema našoj utakmici i onome što je bilo izuzetno dobro u njihovoj pobjedi protiv Fenerbahčea. Oni su igrali strašno agresivno, otvorili utakmicu izvanredno i sjajno šutirali za tri poena. To je ono o čemu moramo sutra da vodimo računa", istakao je Obradović.

Okršaj Partizana i Asvela na programu je u utorak od 20.30, a srpski tim je blagi favorit pred ovaj meč. Ekipa Partizana savladala je Crvenu zvezdu u prethodnom evropskom meču, a pobjeda na najtežem gostovanju mogla bi da bude dodatni vjetar u leđa za tim Željka Obradovića. Ipak, treba biti oprezan. Iako je Asvel blizu dna tabele sa samo osam pobjeda u dosadašnjem toku sezone, oni su pobijedili na posljednja dva meča.

Francuski tim je prvo savladao Olimpiju na gostovanju u Milanu, a zatim na svom terenu šokirao Fenerbahče i tako značajno otežao posao turskog kluba u borbi za sam vrh tabele. Sigurno će i u Beogradu pokušati da dođu do iznenađenja, a to bi mogla da im bude i posljednja šansa da se uključe u borbu za TOP 8.