• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Partizan Mornar ABA liga

Partizan pobijedio i Mornar u Pioniru!

 Partizan Mornar ABA liga Izvor: MN PRESS

Partizan je pobijedio Mornar 92:78 i nastavio seriju trijumfa u ABA ligi, a u okviru trke sa Crvenom zvezdo za "pol-poziciju" pred plej-of. Ekipa Željka Obradovića pola sata je ravnopravno igrala sa timom za koji igraju bivši crno-bijeli Marko Pecarski i Gregor Glas, a onda je dodala gas kada je bilo najvažnije i na kraju mirno trijumfovala.

Janis Papapetru još jednom je potvrdio odličnu formu, Danilo Anđušić dao je važne poene, a Alen Smailagić je takođe bio efikasan sa 15 poena. Nakon što je nekoliko puta u trećoj četvrtini vodio "plus 9", srpski tim je u posljednjem kvartalu stekao dvocifrenu prednost i u završnici ju je povećao na konačnih "plus 14".

Matijas Lesor nije bio dio Partizanovog tima i dobio je zasluženi odmor, dok je Kevin Panter igrao manje od 10 minuta. Zato je i ovaj meč bio dio pripreme za "dupli" evroligaški program i duel protiv Asvela u Štark areni u utorak, a onda i za gostovanje Žalgirisu u petak.

Pročitajte tok meča klikom na "Razvoj događaja".

21:04

Strelci

  • PARTIZAN: Vukčević, Ledej 14 (6 skokova), Avramović 13 (8 asistencija), Panter, Smailagić 15, Papapetru 19 (3/6 za tri), Brodzijanski 7, Naneli 3, Trifunović 9 (2/5 za tri), Anđušić 10, Madar 2.
  • MORNAR: Goldvajer 2, Džons 15, Glas 20, Đoković 7, Peković, Vranković 6, Kovačević 8, Marljukić, Pecarski 5, Miković 2, Vujačić 9.
20:52

Kraj utakmice, Partizan ubedljivo pobedio Mornar

Danilo Anđušić postavio je konačan rezultat 92:74, za skor crno-belih 15-2 i za nastavak trke za "pol-poziciju" sa Crvenom zvezdom (15-1).

Iako su se Crnogorci trudili u "Pioniru", očekivano nije ni izbliza bilo drame, jer je Janis Papapetru ubacio 19 poena (3/6 za tri), Alen Smailagić je dodao 15 (uz 7 skokova), a Zek Ledej 14 (uz 6 uhvaćenih lopti). Takođe, dvocifrejni u ekipi Željka Obradovića bili su Aleksa Avramović sa 13 poena i osam asistencija i Danilo Anđušić, sa 10 poena.

Crno-beli se posle ovog meča pripremaju za "dupli" evroligaški program u okviru kojeg će u utorak dočekati Asvel, a u petak gostovati Žalgirisu. S obzirom na mirno odrađen posao protiv Mornara, trener Partizana Željko Obradović odmarao je za te izazove neke svoje važne igrače - Matijas Lesor nije bio u timu, a Kevin Panter je igrao manje od 10 minuta.

20:36

Partizan vodi meč u miran finiš

Crno-beli rutinski kontrolišu i igru i rezultat i vode 81:68 posle trojke Danila Anđušića na šest minuta do kraja

Izvor: MN PRESS

20:27

Partizan sa "plus 9" dočekuje i poslednju četvrtinu

Na deset minuta do kraja, crno-beli su u prednosti 71:62 i kontrolišu rezultat pred poslednji kvartal

Izvor: MN PRESS

20:15

Partizan na maksimalnih "plus 9"

Zek Ledej ubacio je trojku za 58:49 u 26. minutu i posle svog polaganja i Trifunovićevog zakucavanja postavio dosad najveće vođstvo crno-belih

Izvor: MN PRESS

19:52

Na poluvremenu - nerešeno

Partizan je dobio prvu četvrtinu 28:26, Mornar drugu 15:13. Uroš Trifunović imao je 12 sekundi pre poluvremena slobodna bacanja za vođstvo crno-belih, ali je pogodio samo drugo, pa je rezultat na pauzi 41:41.

Strelci Partizana u prvom delu meča bili su Janis Papapetru 13, Alen Smailagić 12, Zak Ledej i Vladimir Brodzijanski po 5, Džejms Naneli 3, Aleksa Avramović 2 i Uroš Trifunović 1 poen. Za Mornar su pogađali Gregor Glas - 12 poena, Antonio Vranković 6, Marko Pecarski 5, Kris Džons takođe 5 poena...

Izvor: MN PRESS

19:33

Partizan vodi dok odmiče 2/4

Džejms Naneli pogodio je trojku za 34:29, a Zek Ledej je nastavio u dobrom ritmu iz derbija i poentirao za 36:33 na polovini druge četvrtine. Sudije su tada pozvale televizijski tajm-aut.

19:21

Partizan vodi posle 1/4

Crno-beli su zakucavanjem Zeka Ledeja otišli na prvu malu pauzu sa vođstvom 28:26. Obe ekipe su raspucane i već je viđeno devet ubačenih trojki - srpski tim ubacio je četiri, crnogorski pet.

Izvor: MN PRESS

19:15

Partizan uzvraća!

Trojkama Papapetrua i Brodzijanskog, crno-beli su krenuli u seriju poena kojom su izjednačili u 7. minutu na 18:18

Izvor: MN PRESS

19:10

Glas pogađa drugu trojku, Obradović zove tajm-aut

Gosti su šutnuli šest puta za tri za četiri minuta i pogodili četiri. Posle drugog pogotka Glasa, za vođstvo Mornara 14:8, Željko Obradović pozvao je tajm-aut u 5. minutu.

19:04

Glas se "upisuje" trojkom

Bivši Partizanov Slovenac igra treći meč za Mornar i doneo je gostima vođstvo 6:2 u 3. minutu

19:04

Starteri gostiju bivši igrači Partizana

Za crno-bele u početnih pet su Jam Madar, Danilo Anđušić, Janis Papapetru, Tristan Vukčević i Alen Smailagić, dok su starteri Crnogoraca bivši igrači crno-belih, Marko Pecarski i Gregor Glas, koji je do pre nekoliko nedelja bio šuter u ekipi Željka Obraddovića. Takođe, u početnoj postavi Mornara su i Radovan Đoković, Antonio Vranković i Petar Vujačić

Izvor: MN PRESS

19:01

Partizan dolazi sa energijom iz derbija

Na istom mestu, u hali "Aleksandar Nikolić", crno-beli su u petak pobedili Crvenu zvezdu u evroligaškom derbiju i dobili dodatnu energiju za seriju napornih utakmica do Kupa Radivoja Koraća sredinom februara.

Heroj pobede protiv Zvezde bio je Zek Ledej

Izvor: MN PRESS

18:30

Dobro došli u tekstualni prenos

Utakmica Partizan - Mornar počinje u 19 časova

UKRATKO

  • Partizan - Mornar 92:78
  • Matijas Lesor nije bio u timu
  • Slijede Asvel u Areni i Žalgiris u Kaunasu
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije