• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA igrač čekao Partizanovu ponudu, nikada nije stigla! Želio u Beograd, pa mijenjao plan - sad je rival u Evroligi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Da je stigao u Partizan igrao bi sa svojim velikim prijateljem, a ovako će se možda sretati na terenima u Evroligi.

 Čima Moneke nije dobio poziv iz Partizana, prešao u Monako Izvor: Instagram/chimdoggg/printscreen

Pominjalo se u toku tekuće sezone da bi Partizan mogao da dobije veliko pojačanje iz NBA lige, ali do toga nije došlo! Čima Moneke (27) je umjesto u Beogradu završio u Monte Karlu i prve mečeve u Evroligi igraće u dresu Monaka, iako je on sam imao drugačije planove... Zapravo, čini se da mu se više sviđao dolazak u Srbiju!

Po riječima krilnog centra visokog 196 centimetara, Partizan je bio najzainteresovaniji za njegove usluge. On je čekao da se konkretna ponuda nađe na stolu, ali kako iz Beograda nije stigao prijedlog za saradnju, morao je da razmisli i o drugim opcijama. Tako ga je "ukrao" Monako, na čijoj klupi sjedi srpski trener Saša Obradović, i vratio u evropsku košarku.

"Bilo je mnogo interesa, dosta klubova iz Evrolige željelo da me dovede, a Partizan je bio najzainteresovaniji, ali nisu poslali ponudu, pa nisam ni mogao da odem tamo. Možda bi poslali u narednim danima, ali je Monako bio brz, drugi timovi nisu imali neku šansu, zato što mi je Monako odmah pokazao koliko me želi", rekao je Moneke za "ESPN".

Nakon što je prihvatio ponudu Monaka, ovaj reprezentativac Nigerije vratio se u Evropu gdje je već igrao tokom jednog dijela karijere. On je košarkom počeo da se bavi u Australiji gdje je i odrastao, a zatim je u SAD pohađao koledž. Profesionalnu karijeru gradio je u Francuskoj igrajući za čak četiri kluba, a zatim i u Španiji gdje je bio član Manrese i u dresu tog tima postao MVP FIBA Lige šampiona.

Tekuću sezonu počeo je u dresu Sakramento Kingsa, ali je bilo jasno da u NBA neće imati previše prostora za igru. Nastupio je na samo dva meča, više je igrao za Razvojni tim kluba iz Kalifornije, a onda se dogodio transfer u Evroligu. Sada će prvi put u karijeri igrati protiv najboljih timova u Evropi, a lako je moglo da se desi da to bude u dresu Partizana, uz svog velikog prijatelja Dantea Egzuma.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC