SJAJNO!

Ma, taj Jokić samo nabija statistiku! Nikola odgovorio svim kritičarima Srbina

Autor Bojan Jakovljević

Nikola Vučević je na sarkastičan način odgovorio svim onima koji napadaju Nikolu Jokića.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić igra još jednu MVP sezonu, njegov Denver je prvi na Zapadu sa 46 pobjeda i 19 poraza. Mnogi su ubijeđeni da će biti trostruki uzastopni MVP, ali ne misle svi tako. Nekadašnji NBA asovi Ričard Džeferson i Kenrik Perkins podigli su vliku prašinu izjavama da "Jokić samo budži statistiku i da nije timski igrač." Veliki broj ljudi se tim povodom oglasio, sada se javio i Nikola Vučević, centar Čikaga i Jokićev prijatelj.

Novinari su poslije meča Bulsa pitali Vučevića šta misli o Jokiću i o izjavama koje su se pojavile. Crnogorski košarkaš se samo nasmijao i dao sarkastičnu izjavu. "Okej je. Doduše, nabija statistiku", poručio je Nikola i tako nasmijao i sve prisutne novinare.

Među zagovornicima teorije da srpski as juri brojke je i Kendrik Perkins. On je podržao Džefersona u njegovim tvrdnjama i nedavno izjavio da "samo rasisti glasaju za Jokića" u trci za najkorisnijeg igrača. Jokić je u više navrata dokazao da mu je timski uspjeh puno značajniji od individualnog i da ne mari puno za MVP priznanja, ako sa ekipom ne postigne neki uspjeh. Ove sezone postoji malo argumenata protiv njega, jer Nagetsi ređaju pobjede, a kada Srbin ima tripl-dabl učinak, onda niko ne može da ih savlada.

Jokić ove sezone prosječno bilježi 24 poena 10 asistencija i 11,8 skokova po meču. Popularni "Džoker" trenutno vodi u trci za najkorisnijeg igrača lige, a skoro je došao i do svog 101. tripl dabla u NBA čime se dodatno približio Lebronu Džejmsu i Džejsonu Kidu u ovoj statističkoj kategoriji.