• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko kaže da Jokić OVO NE UMIJE? Meloun ZAPUŠIO usta kritičarima: "To je ljepota Nikoline igre"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Nagetsa Majkl Meloun pričao je i o igri Nikole Jokića u defanzivi.

 Majkl Meloun o igri Nikole Jokića Izvor: Profimedia

Nikola Jokić bio je na korak do tripl-dabla (17, 13sk, 9as) i vodio je Denver do pobjede protiv Toronta (118:113). Kada je bilo najvažnije napravio je nekoliko fenomenalnih poteza, postigao važna slobodna bacanja i režirao preokret Nagetsa.

Nije forsirao šut (5/8 iz igre), već je donosio prave odluke u pravim momentima. Radio je sve što je neophodno da njegov tim pobijedi i to se vidjelo na parketu. Trener Majkl Meloun ponovo je bio pun pohvala na račun svog superstara.

"Neka njegova igra i njegova veličina priča o svemu. To je ljepota Nikoline igre. Kako god da ga čuvate, ima odgovor. Slijedi plej-of i sigurno će da nas napadnu na razne načine, ali mislim da smo pokazali da imamo razne načine da reagujemo na sve to. Ovi momci su pokazali da umiju da donesu prave odluke kada je najteže", rekao je Meloun.

Na konferenciji za medije dobio je pitanje i o Nikolinoj igri u odbrani.

"Pustiću Jokićevu igru da priča za sebe. On je dobar defanzivac, ne moraš da budeš sjajan atleta da bi bio sjajan odbrambeni igrač. Da li će da ima sjajne blokade? Teško, ali ima sjajnu koordinaciju ruku i očiju."

U posljednjim sekundama Jokić je napravio možda i ključni potez. Faulirao je Jakoba Poetla koji je promašio oba slobodna bacanja.

"Napravio je pametan potez, prošle godine je to uradio na Kevonu Luniju, tada je to uradio sam. Ovog puta sam ga podsjetio na to i rekao mu da učini isto na Poetlu ako budu igrali u pik en rolu. Promašio je oba, to je bilo važno za nas."

Za kraj razgovora sa medijima trener Nagetsa pričao je i odluci NBA lige da poništi tripl-dabl Janisu Adetokumbu. "Srećan sam što su to uradili poslije onakvog poteza", zaključio je Meloun.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC