• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MVP Jokić režirao preokret - OVAKO TO RADI NAJBOLJI! Drama, majstorije Srbina i ODLUKA sudija o kojoj se priča!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jokić upisao je dabl-dabl u pobjedi protiv Denvera, jedna asistencija falila mu je za tripl-dabl. Odlični potezi u završnici meča.

 Nikola Jokić upisao dabl-dabl protiv Toronta Izvor: Profimedia

Nikola Jokić donio je novu pobjedu Denveru, 30. kod kuće, ukupno 46. za još jednu potvrdu prvog mjesta na Zapadu i pokazatelj svima ko je pravi MVP u NBA ligi. Pao je Toronto (118:113). Srpski reprezentativac bio je ponovo blizu tripl-dabl učinka (17, 13sk, 9as). Nije previše šutirao (5/8 iz igre), ali je zato bio najzaslužniji za preokret u završnici meča. Doduše, tu je viđena i jedna sudijska odluka o kojoj se priča.

Na nešto više od minuta prije kraja Reptorsi su vodili (107:101). Tada je na scenu stupio Nikola. Prvo je asistencijama pronašao Gordona i Mareja koji su smanjili minus (111:108), a onda je na 78 sekundi prije kraja ukrao loptu, iznudio faul i dao dva bacanja za vođstvo svog tima (112:111). Zatim je ponovo pogodio dva penala poslije pogođenih slobodnih bacanja Van Vlita (114:113). A, onda je uslijedila sporna situacija koja je obilježila završnicu utakmice.

Na 28,3 sekundi do kraja meča Jakob Poetl faulirao je Erona Gordona, tada je Skoti Barns počeo da dobacuje nešto sudijama, da bi glavni arbitar Skot Foster u tom momentu dodijelio tehničku igraču Reptorsa i izbacio ga sa meča. Džamal Marej je pogodio slobodno bacanje, onda je oba dao i Gordon (117:113). A, poslije toga je Jokić još jednom pokazao kako razmišlja MVP, faulirao je Poetla, igrača koji nije poznat kao pretjerano dobar izvođač penala. Bila je to prava odluka, on je promašo oba, a Porter je polovičnim izvođenjem bacanja stavio tačku na meč.

Kada je lista strijelaca u pitanju, Marej je bio najefikasniji kod pobjednika (24, 5as), pratili su ga Porter (20, 5sk) i Gordon (19, 6sk, 5as), dok su se na drugoj strani istakli Fred Van Vlit (21, 14as) i Paskal Sijakam (19, 4as, 4sk).

REZULTATI:

Klivlend - Boston 118:114 (poslije produžetka)
Detroit - Portland 104:110
Indijana - Filadelfija 143:147
Majami - Atlanta 130:128
Denver - Toronto 118:113
Sakramento - Nju Orleans 123:108

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC