Košarka

Ataman nakon Partizana završio u bolnici: Prvak Evrope se oglasio, turski trener ih neće voditi na sljedećem meču

Autor Nebojša Šatara

Ergin Ataman ima zdravstvene probleme koji će ga skloniti sa klupe na neko vrijeme.

Izvor: MN PRESS

Trener Anadolu Efesa Ergin Ataman je zbog upale pluća završio u bolnici nakon meča sa Partizanom u Evroligi! On je prema navodima turskog kluba u mečevima sa Real Madridom i crno-bijelima osjećao simptome bolesti, a sada je hospitalizovan i neće voditi ekipu na meču turskog prvenstva sa Bujučekmečeom, a vjerovatno ga neće biti ni na meču Evrolige sa Albom

U zvaničnom saopštenju Efes je pojasnio kakvo je Atamanovo stanje, šta mu se dešavalo na mečevima sa Real Madridom i Partizanom i kada će on biti spreman da opet vodi ekipu. 

"Naš glavni trener Ergin Ataman je početkom nedjelje zaražen infekcijom respiratornog trakta. Uzeo je lijekove i zbog teškog tempa naših mečeva morao je da vodi tim na mečevima sa Partizanom i Real Madridom. Nakon kontrole u nedjelju 17. marta zbog pogoršanja simptoma dijagnostifikovana mu je upala pluća i primljen je na bolniko liječenje. Zbog svega toga on neće voditi meč sa Bujučemčeleom u Superligi. Njegovo liječenje polako napreduje i naredna kontrola je zakazana za 21. mart kada će biti pregledan od strane profesora Hande Iktimura i biće odlučeno da li će voditi meč našeg tima sa Albom iz Berlina 23. marta. Želimo našem treneru brz oporavak", navodi se u saopštenju Efesa. 

Efes je u teškoj situaciji u Evroligi nakon poraza od Partizana i glasina da odnosi između glavnih zvijezda tima i Ergina Atamana nisu na najboljem nivou. Trenutno aktuelni prvak Evrope zauzima 11. mjesto na tabeli sa 14 pobeda i 15 poraza, dok Baskonija koja je na osmoj poziciji koja vodi u doigravanje ima pobjedu više. 

(MONDO)