• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne stišava se bura oko Atamana i Zvezde! Sada se oglasila i Unija trenera Evrolige: To što se desilo u Beogradu...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ergin Ataman je pobjesnio zbog uvreda u Beogradu i čini se da se nakon toga u cijelu priču uključila i Unija trenera Evrolige koja ga je zaštitila.

 Unija trenera Evrolige o Erginu Atamanu i Crvenoj zvezdi Izvor: MN PRESS

Trener turskog Efesa Ergin Ataman isključen je na utakmici Evrolige protiv Crvene zvezde Meridianbet, da bi nakon toga poručio da su navijači srpskog šampiona "sramota za to takmičenje". Razlog zbog kog je Ataman reagovao su uvrede navijača koje je tokom najvećeg dijela utakmice dobijao, međutim Crvena zvezda je podsjetila trofejnog trenera da to nije slučajno, odnosno da postoje razlozi zbog kojih su ljuti na njega.

Saga se neće završiti na tome pošto se sada oglasila i Unija trenera Evrolige koja je osudijla uvrede upućene Atamanu, kao i svim drugim akterima utakmice - igračima, sudijama, pa čak i samoj Evroligi.

"Odbor glavnih trenera Evrolige razumije da navijači širom kontinenta čine naš sport jedinstvenim. Međutim, svi akteri košarke, uključujući i navijače, takođe moraju da shvate da je u današnje vrijeme poštovanje prema svima koji su uključeni u igru više nego ključno", navodi se u saopštenju Unije trenera Evrolige i dodaje:

"Uvrede bilo koje vrste ne spadaju u sport. Ono što se desilo u Beogradu protiv našeg člana Ergina Atamana, i sve što se dešava sa ostalima u drugim arenama trebalo bi da bude neprihvatljivo, po svakom standardu. Takođe, nije prihvatljivo čuti psovke na račun sudija u Kaunasu ili rukovodstva Evrolige u više dvorana. Ovo je čvrst stav koji odražava stavove svih članova i odnosi se na sve koji su dio igre, uključujući igrače, sudije, pa čak i samu ligu. Potpuno smo svjesni mentaliteta i sportske kulture koji su decenijama smatrali takvo ponašanje navijača prihvatljivim i snažno osjećamo da je vrijeme za promjene."

Podsjetimo, Crvena zvezda je ubjedljivo pobijedila Efes 94:75 i tako se ponovo uključila u borbu za plasman u četvrtfinale Evrolige, a Ergin Ataman zbog isključenja nije odgledao meč do kraja sa klupe, pa je i njegov pomoćni trener na konferenciji govorio samo o "uvredama navijača".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC