Košarka

Orlovi POVUKLI prijavu za Izbor najboljeg sportiste Banjaluke - prozvali ŽRK Borac!

Autor Dragan Šutvić

ŽKK Orlovi odlučio je da povuče aplikaciju, prozvavši ŽRK Borac u saopštenju za javnost.

Izvor: Promo/KS RS

Izbor najboljeg sportiste Grada Banjaluka zakazan je za 28. mart, a u danima pred održavanje svečane manifestacije u dvorani Borik, traje sukob na relaciji ŽKK Orlovi – ŽRK Borac!

Učesnik WABA lige i košarkaške Lige BiH oglasio se saopštenjem za javnost koje potpisuje predsjednik kluba Luka Lugonja, a u kojem se ističe da Orlovi povlače prijavu za ovu manifestaciju, s obzirom da, kako kažu, "ne žele da učestvuju i cirkusu i režiji stručne komisije za sport grada Banjaluka".

"Poštovani, obavještavamo Vas da smo na telefonskoj sjednici UO kluba donijeli odluku da povlačimo aplikaciju za izbor sportiste grada i naš klub neće da učestvuje u cirkusu u režiji stručne komisije za sport grada Banja Luka. S tim u vezi povlačimo aplikaciju kluba i naših igračica te tražimo da se na navedenoj manifestaciji ne spominje ni ime kluba a i naših igračica. U kontektstu prethodnog dok oni tajno glasaju mi javno poručujemo da nećemo da učestvujemo, pošto u nazovi stručnoj komisiji za sport sjede nestručni i pojedinci bez ljudskog, moralnog kredibiliteta jer moralan čovjek nikad neće uzeti tuđe i ono što ne zaslužuju. Ovakvu odluku smo donijeli teška srca zbog omalovažavanja naših rezultata posljednjih godina od nazovi stručne komisije za sport i pojedinaca u istoj koji namjerno gaze po našim i uspjesima banjalučkih košarkašica da bi promovisali neke druge koji to ne zaslužuju. Želimo da o stučnosti i moralonom kredibilitetu stručne komisije za sport prosudite na osnovu prezentovanih rezultata koja su dva kluba aplicirala za najbolji ženski kolektiv u gradu Banjaluci za 2022 godine", napisano je u saopštenju Orlova, koji su u nastavku istog odlučili da prozovu Ženski rukometni klub Borac, poredivši svoje rezultate sa njihovima.

"Treće mjesto u regionalnoj WABA ligi, pobjednici Kupa Republike Srpske, pobjednici Kupa BiH, vicešampioni Premijer lige BiH, kadetski prvaci BiH. Rezultati ŽRK Borac: 4. mjesto u PLŽ BiH 2021/22, šesnaestine finala EHF Kupa 2021/22, juniorska titula prvaka BiH 2021/22, kadetska titula prvaka BiH 2021/22, pobjednik Kupa Republike Srpske 2021/22. Ako pogledate priložene rezultate i kvalitete liga, vidjećete da se svjesno omalovažava i opstruiše naš postignuti uspjeh. Ista stvar se dogodila i u prethodnom izboru od strane nazovi stručne komisije, a sve u cilju da bi se ispunile nerealne ambicije pojedinaca", istakli su iz banjalučkog košarkaškog kluba.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!