• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMINACIJA BANJALUČANKI - PETI PEHAR U NIZU: Košarkašice "Orlova" ponovo osvojile Kup Republike Srpske!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Banjalučanke su u finalu savladale Kozaru iz Gradiške 80:71.

 Košarkašice Orlova osvojile Kup Republike Srpske 2023 Izvor: Promo/ŽKK Orlovi

Košarkašice "Orlova" petu godinu zaredom osvojile su Kup Republike Srpske.

Banjalučanke su u finalu, koje je odigrano u dvorani "Obilićevo", bile bolje od Kozare iz Gradiške 80:71, a u izuzetno zanimljivom meču viđeni su brojni preokreti.

Prva četvrtina ubjedljivo je pripala domaćim košarkašicama (23:12), da bi u narednih deset minuta i gošće iz Gradiške pokazale kvalitet, dobile ovaj kvartal 21:15, te najavile neizvjesno drugo poluvrijeme.

Košarkašice Kozare potpuno su preokrenule rezultat i trećoj četvrtini, stigle do vođstva (ovaj period igre riješile u svoju korist 20:11), ali su Banjalučanke u odlučujućoj četvrtini smogle snage da se vrate, odigraju znatno bolje i na kraju poslije 31:18 u ovom dijelu meča, slave konačnim rezultatom 80:71.

Marina Ristić sa 15 poena predvodila je pobjednički sastav do pehara, a sjajan meč kompletirala je dabl-dabl učinkom s obzirom da je imala i deset asistencija. Pratile su je Hana Predojević sa 14 poena i osam skokova, dok je poen manje, uz šest uhvaćenih lopti, imala Jelena Tadić.

Nataša Šobot iz Kozare bila je prvo ime susreta sa 20 poena, ali ni njena odlična partija nije bila dovoljna za slavlje. Dvocifren učinak u timu iz Gradiške imale su još Zvjezdana Gagić (15 poena), te Katarina Pajić i Slobodanka Škrbić, koje su ubacile po 14. Odlično veče imala je i Danijela Popović, koja je osim šest poena, imala čak 17 skokova.

U posljednjih osam sezona "Orlovi" su u Kupu Republike Srpske slavili čak sedam puta, a jedino su košarkašice ugljevičkog Rudar Sporta 2018. godine uspjele da prekinu dominaciju Banjalučanki.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC