Spreman!

Htio ga Partizan poslije 8 minuta u NBA, sad će napasti crno-bijele: On je Sašino tajno oružje!

Autor Dragan Šutvić

U NBA je odirao dva meča i ukupno osam minuta za Sakramento, a sada protiv Partizana hoće da se vrati u postavu Monaka!

Izvor: Instagram/chimdoggg/printscreen

Imao je ponude u NBA ligi, mogao je da bira između nekoliko timova, ali je ipak odlučio da se vrati u Evropu na poziv Saše Obradovića! Nekadašnji MVP FIBA Lige šampiona Čima Moneke bio je čak u jednom trenutku i na radaru Partizana, a sada bi mogao protiv crno-bijelih da zaigra u Top 8 Evrolige!

Prošao je veliki put od otkaza u drugoj ligi Francuske, preko Lige šampiona do NBA, pa na kraju do igranja u Evroligi gdje je čak bio i MVP 28. kola takmičenja. Sada kao igrač Monaka kaže da je u Evroligi drugačije, ali i teže nego u NBA!

"Teško je ovdje igrati, uloge su drugačije, treneri su drugačiji i sve je drugačije nego u NBA. Timovi se mnogo razlikuju i teško je to uporediti", rekao je on, a onda otkrio da je pored ponude Sakramento Kingsa za koju se odlučio imao i još dvije NBA ponude:

"To su bili Juta Džez i Minesota Timbervulvsi. Mislim da je na kraju to upalilo, jer da nije bilo toga ne bih bio ovdje. Naučio sam se skromnosti od Domantasa Sabonisa jer je on na zemlji, a Ol-Star je i milioner. Jedan je od ljudi koje najviše cijenim", rekao je o svom NBA putovanju. 

Sada bi Čima Moneke koji je bio povezivan sa Partizanom mogao da napravi problem crno-bijelima! Naredni meč u Evroligi crno-bijeli igraju upravo sa Monakom i to u petak, a MVP 28. kola Evrolige će biti jedan od aduta Saše Obradovića. Protiv Baskonije je imao 14 poena i 13 skokova, a onda je nestao iz rotacije, da li je ovo vrijeme da se vrati?

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!