• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španski novinar otpisao Partizan - već "izabrao" ko će na F4!

Autor Dragan Šutvić

Novinar španskog lista "As" već vidi Real Madrid i Barselonu u polufinalu elitnog takmičenja, Partizan je za njega otpisan.

 španski novinar otpisao partizan iz evrolige  Izvor: MN PRESS

Partizan je nadomak top 8 Evrolige, drži sve u svojim rukama i kalkulacije su jasne. U zavisnosti od rezultata može da završi između petog i osmog mjesta, doduše najrealnije je da bude sedmi, ali svašta može da se dogodi u preostala dva kola. Za to vrijeme španski "AS" napravio je svoje kalkulacije i praktično otpisao crno-bijele u četvrtfinalu!

Novinar Hose Ignasio Pinilja napisao je tekst pod naslovom "Real i Barselona osuđeni su na međusobni duel u polufinalu Evrolige". Na taj način je on već eliminisao tim Željka Obradovića. Da dodatno pojasnimo situaciju, ako bi takmičenje završio na šestom ili sedmom mjestu srpski tim bi u četvrtfinalu igrao sa drugim ili trećim timom, a na tim pozicijama ternutno su dva španska kluba.

Ako bude sedmi, igraće sa drugim, ako bude šesti sa trećim, ako se poklope rezultati i bude peti, igrao bi sa četvrtim, a eventualni pad na osmu poziciju donio bi duel sa prvim timom u top 8. "Fajnal-for se igra u Litvaniji i ako stanje na tabeli ostane ovako, Real i Barsa će igrati u polufinalu", navodi se u tekstu.

Potom je spomenuo i srpski tim koji je trenutno sedmi na tabeli, ima pobjedu manje od petoplasiranog Makabija i slabiji međusobni skor od Fenerbahčea. "Ako bi se sezona danas završila u četvrtfinalu bi igrali Real i Partizan, tri pobjede neophodne su za prolaz dalje. Partizan je žestoko napredovao u posljednje vrijeme, od decembra ima 74 odsto uspešnosti, igra pod komandom Obradovića i pred 20.000 ljudi u Areni, dok je Fener u slobodnom padu. Poklon koji čeka španske timove je taj što će onda u polufinalu igrati jedni protiv drugog. Ove sezone odigrali su četiri meča i oba tima imaju po dvije pobjede", zaključuje se u tekstu.

Španski list je već "odabrao" i učesnike fajnal-fora, doduše dva od četiri tima. Partizan čeka "ovjeru" prolaza, a onda će imati priliku da pokvari kalkulacije koje stižu sa Pirineja...

Podsetimo, Željkov tim je u prethodnih nedjelju dana igrao protiv oba španska kluba, namučio je Barselonu i pobijedio je Real.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Slučajni prolaznik

Ko je on da sudi i presudjuje, potpisuje ili pripisuje... Čuj Španski novinar, eee jaka stvar

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC