Košarka

Aleksandar Džikić ide po trofej Lige šampiona!

Autor Dragan Šutvić

Srbin vodi ekipu na istorijsko, prvo učešće na završnom turniru.

Izvor: MN PRESS

FIBA Liga šampiona saopštila je da će Malaga biti domaćin Fajnal-fora 2023. Borba za titulu biće održana od 12. do 14. maja, a domaćin će naravno biti Unikaha, aktuelni osvajač Kupa kralja, koja je bila i prvi tim koji se plasirao na F4 turnir. Uz domaćina, Unikahu, na Fajnal-foru igraće i Tenerife, Bon i Hapoel Jerusalim, tim koji sa velikim uspjehom predvodi srpski trener Aleksandar Džikić.

FIBA Liga šampiona će treći put biti završena u Španiji, jer je i 2017. turnir za titulu bio odigran u Tenerifeu, a prošle, 2022. u Bilbau. U međuvremenu je šampion podizao trofeje u Atini dva puta, kao i u Antverpenu i u Nižnjem Novgorodu.

Ljubitelji košarke u Srbiji sa posebnom pažnjom će ispratiti završnicu prije svega zbog Džikića, koji je ostvario sjajne rezultate u prethodnom dijelu takmičenja i prvi put odveo ekipu na F4. Zanimljivo je to da će parovi Fajnal-fora biti određeni žrijebom 25. aprila. Turnir će biti odigran u legendarnoj hali "Hose Marija Martin Karpenja", najvećoj višenamjenskoj hali u južpom dijelu Španije, sa kapacitetom od 11.300 gledalaca.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!