JAKE REČI

Panter sljedeće godine u NBA! Amerikanac koji "pecka" Zvezdu se javio: Moj mali brat zablistao kod Željka, ali...

Autor Bojan Jakovljević

Malkolm Dilejni se javio da prokomentariše majstorsku partiju Kevina Pantera protiv Real Madrida.

Izvor: MN PRESS

Kevin Panter donio je zlata vrijedan "brejk" Partizanu u četvrtfinalu Evrolige protiv Real Madrida. Panter je kao i mnogo puta ove sezone preuzeo odgovornost i odlučio da sam "završi" utakmicu, a to se pokazalo kao dobra odluka pošto je postigao trojku za 89:87 i veliko slavlje crno-bijelih. Kapiten Partizana je meč završio sa čak 26 poena, tri skola i šest asistencija, a nije dugo trebalo da pohvale krenu da stižu sa svih strana.

I dok Panter pokušava spusti euforiju, što je čini se naučio za godinu i po dana rada sa Željko Obradovićem, njegov prijatelj košarkaš Malkolm Dilejni, koji se često oglašava, čak i "pecka" Zvezdu, odlučio je da ga pošteno nahvali na društvenim mrežama nakon što je gledao kako je "utišao" halu u Madridu.

"Ponosan sam na mog malog brata Kevina Pantera... Trebalo bi da je i dalje u Milanu", napisao je Dilejni misleći pritom da je italijanski klub pogriješio kada je dozvolio da Amerikanac završi u Partizanu u ljeto 2021. godine, dok je potom prognozirao i šta bi mogao da bude sljedeći korak u karijeri sjajnog igrača: "NBA? Znamo da bi otišao. I biće tamo... Sljedeće godine će biti tamo. Dorsi? Bolji je od njega i već je mogao da bude u NBA. Tu je bitan tajming, a Panter nije forsirao."

Interesantno, jedan navijač mu je na prvu konstataciju o Milanu poručio da vrijedi istaći i da je Panter "mnogo napredovao kod Obradovića postavši lider tima", na šta je Dilejni odgovorio: "Ima i dalje isti potencijal i mogućnosti. Definitivno je napredovao, ali isto bi se desilo i u Milanu. Partizan ga zaslužuje, samo kažem da Milan nije smio da ga pusti."

Podsjetimo, Kevin Panter će u junu napuniti 30 godina, a ove sezone blista u Evroligi sa 15,8 poena, 2,1 skokom i 2,5 asistencija. Ipak, ono što se "ne vidi" u statistici je i da ima lidersku ulogu i kada se "lomi", tada iskoči u prvi plan.