• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njemu nema ravnog - ŽELJKO OBRADOVIĆ UBJEDLJIVO NAJBOLJI: ABA mu opet dodijelila priznanje

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Željko Obradović je najbolji trener ABA lige drugu godinu zaredom.

 Željko Obradović je najbolji trener ABA lige drugu godinu zaredom Izvor: MN PRESS

Nije bilo dileme - Željko Obradović je najbolji trener u ABA ligi drugu godinu zaredom! Šef struke Partizana je prošle sezone prvi put u karijeri dobio to laskavo priznanje, a ove godine je jednostavno počistio konkurenciju i ubjedljivo trijumfovao. 

Vodio je Partizan do prvog mjesta u regularnom dijelu ABA lige, a u glasanju u kome učestvuju treneri timova iz ABA, košarkaški novinari i navijači dobio je nevjerovatnih 72,4 odsto glasova. Iza njega je na drugom mjestu bio trener Zadra Danijel Jusup sa 13,6 odsto glasova, a trećeplasirani je kao i prošle sezone bio Nenad Stefanović sa 6,2 odsto. Takođe, Obradović je u sva tri glasanja - trenera, novinara i navijača, bio ubjedljivo prvi.

Njegov tim je u regularnom dijelu sezone imao 24 pobjede i samo dva poraza - jedan od Crvene zvezde i jedan od Cedevita Olimpije, a sada se čeka kraj plej-of serije Evrolige sa Real Madridom da bi njegovi crno-bijeli započeli juriš na jedan od rijetkih trofeja koje u karijeri nije osvojio - trofej ABA lige. 

Prva prepreka na tom putu biće ekipa Studentskog centra, ali do tada će sve oči biti uprte u Madrid. Tamo se u četvrtak od 20:.45 igra druga utakmica četvrfinala Evrolige u kojoj crno-bijeli nakon velike pobjede u prvom meču čekaju još jedno iznenađenje.

Sistem glasanja za najboljeg trenera ABA lige je takav da glasovi trenera vrijede 85 odsto, glasovi novinara 10, a glasovi navijača pet odsto. Prije Željka Obradovića ovu nagradu su dobijali Dejan Radonjić i Dragan Bajić. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC