• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko Obradović ušao u svlačionicu i prvo rekao ovo igračima: To bi sada bila NAJVEĆA GREŠKA koju možemo da napravimo!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Željko Obradović razgovarao je sa novinarima poslije pobjede u Madridu.

 Šta je Željko Obradovič rekao igračima u svlačionici Izvor: Youtube/Real Madrid Baloncesto

Partizan je napravio brejk, pobedio je Real u Madridu i poveo u četvrtfinalnoj seriji (89:87). Igrač odluke bio je Kevin Panter koji je pogodio ključnu trojku na 0,4 sekunde prije kraja. Preuzeo je odgovornost, kao kapiten uzeo loptu i stavio tačku na meč u glavnom gradu Španije.

Po završetku utakmice, na konferenciji za medije, ga je pohvalio i Željko Obradović. "Uzeo je loptu, želio je da on riješi meč. Mogao je da šutira i za dva, htio je za tri. Nije prvi, nadam se ni posljednji put da on rješava. Zbog ovakvih stvari je fantastičan igrač, ima sposobnost da ovakvim potezima odluči meč", nasmijao se Obradović.

Osvrnuo se i na sama dešavanja na parketu. "Bila je ovo dobra utakmica, oba tima su mogla da dobiju meč, ovo je košarka, svašta se dešavalo na terenu u posljednjim sekundama. Panter je bio smiren poslije poena Deka. Srećan sam zbog načina na koji se tim borio protiv tima kao što je Real. Analiziraćemo meč odmah. U prvom poluvremenu je Real bio dobar u ofanzivnom skoku, u drugom smo se poboljšali. Vodimo 1:0 i to je lijepo naravno, ali za prolaz treba da se dobiju tri utakmice. Pozitivno je što ćemo imati i dva sigurna meča u Beogradu."

Drugi meč igra se u četvrtak u Španiji, poslije čega se sve rješava u srpskoj prestonici. Ako Real dobije, biće 1:1 i dva meča će se igrati u Beogradu, ukoliko Partizan slavi, imaće odmah meč loptu u "Areni". "Košarka je prelijep sport. Imao sam problem sa faulovima Smailagića i Ledeja, rano su dobili po četiri lične i to sam pokušao da riješim. Kada pobijediš, djeluje da je sve bilo dobro, što nije bio slučaj. Igrali smo oprotiv odličnog tima koji ima mnogo iskusnih igrača i znali smo da neće biti lako."

Za kraj ga je i jedan španski novinar pitao za podršku publike koja je došla u Madrid. "Hvala na tom pitanju, imamo navijače koji vjeruju u nas, koji su vjerovali i kada smo imali skor 4-9 u Evroligi. Imamo bezuslovnu podršku i uz nas su gdje god da odemo. Bilo je oko 300 ljudi na tribinama i zahvalni smo im na podršci, borimo se za njih, daju nam dodatnu snagu", zaključio je Obradović koji je tokom cijele konferencije pričao na španskom, dok je na srpskom otkrio šta je rekao svom timu:

"Pozitivno i najpozitivnije je to što smo pobijedili, ljepota košarke je krasila utakmicu. Mnoge stvari dešavale su se u zadnjim sekundama. Kevin je odlučio meč na individualni kvalitet, ali ekipa se borila, imali smo plan za utakmicu, a problem je bio što je Smailagić dobio veoma rano faulove. U drugom poluvremenu smo našli način da pravimo postave, a da to ne trpi. Ali Real je ozbiljna ekipa. Imali smo probleme u igri 'jedan na jedan' kao i na njihovom ofanzivnom skoku. Na kraju smo završili zahvaljujući šutu za tri poena".

"U drugoj utakmici moramo bolje, a prije svega pametnije, ima tu stvari koje smo već vidjeli i koje ćemo analizirati. Od svega je najpozitivnije pobjeda, hvala ljudima koji su došli da nas bore. I španski mediji su ispratili da nas podržavaju, a na kraju je najpozitivnije od svega što imamo dvije utakmice u našoj Areni. Serija je otvorena i dalje, nemamo razlog da mislimo da smo nešto uradili, jer igramo protiv ekipe koja je jedan od najvećih favorita kao i uvijek da osvoji Evroligu"!

"Najveću grešku koju bismo mogli da napravimo je da probamo da igramo opušteno. Ostavljati nešto za kasnije je nemoguće, to je prva stvar koju sam rekao igračima u svlačionici"

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC