Košarka

NBA LIGA KAZNILA NIKOLU JOKIĆA! Otkriveno šta ga čeka zbog guranja sa vlasnikom kluba!

Autor Nebojša Šatara

NBA liga je "presudila" nakon velikog incidenta na utakmici Denvera.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić neće biti kažnjen neigranjem, već samo finansijski zbog toga što je odgurnuo gazdu Finiks Sansa na utakmici polufinala plej-ofa Zapadne konferencije! Nakon što je prvi čovjek rivala odbio da mu vrati loptu, Nikola ga je odgurnuo da bi je uzeo, a on je, kao navijač, stavio ruku na njega. "Šta ćete uraditi, kaznićete mene, kao igrača? On je navijač", rekao je začuđeni Nikola poslije utakmice, a odlično obaviješteni novinar ESPN-a Adrijan Vojnarovski prvi je objavio odluku nadležnih u NBA ligi.

"Neće biti suspenzije za Nikolu Jokića u petoj utakmici, već će biti kažnjen sa 25 hiljada dolara", objavio je "Voj". Nekoliko sati ranije, oglasio se i prvi čovjek Finiksa Met Išbija, koji je rekao da "niko ne bi trebalo da bude kažnjen ili sankcionisan" i uz to dodao da "jako poštuje Nikolu Jokića i da ne želi da vidi tako nešto".

I zaista zbunjujuće izgleda to da neko ko je na utakmici samo kao gledalac apeluje da ne bude kažnjen košarkaš, dvostruki MVP lige, za nešto što je upravo taj navijač zakuvao i izazvao. U svakom slučaju, bez obzira na apel osobe iz prvog reda kraj terena, Nikola će biti u stanju da pomogne saigračima u petoj utakmici, u kojoj će Denver igrati za prekid serije uzastopnih poraza, poslije kojih su Sansi izjednačili u seriji na 2:2. Pogledajte njegov sukob sa gazdom koji je nakon kontakta dodatno "odglumio":

Sljedeći meč biće odigran u četvrtak, 11. maja, od 4 časa ujutro po vremenu u Srbiji - na terenu Denvera. Poslije tog susreta jedan tim izboriće "meč-loptu" za plasman u finale Zapadne konferencije, dok u drugoj seriji igraju Lejkersi i Golden Stejt (trenutno je 2-1 za tim iz Los Anđelesa)

(MONDO)

Tagovi