• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je vlasnik Finiks Sansa, koji je isprovocirao Nikolu Jokića? Tata mu ostavio bogatstvo, on ga troši na košarku!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Biografija Meta Išbije. čovjeka za koga smo saznali kada se sukobio sa Nikolom Jokićem, u sebi ima mnogo novca, ali i dosta košarke.

 Ko je Met Isbija vlasnik Finiksa koji je oteo loptu Nikoli Jokiću Izvor: Profimedia

Svi su jutros u Srbiji saznali za Meta Išbiju! To je vlasnik Finiks Sansa koji je ušao u klinč sa Nikolom Jokićem tokom meča plejofa Zapada kada je uzeo jednu loptu loja je otišla u aut i nije htio da je vrati srpskom centru. Tako je spriječio kontru Denvera, a iznervirani Jokić mu je oteo loptu i dobio tehničku. Zbog toga može da bude i suspendovan za sljedeći meč, ali ko je zapravo Met Išbija?

Metju Rendal Išbija je rođen 6. januara 1980. godine i potiče iz bogate porodice koja je 1986. godine pokrenula biznis sa hipotekama i tako se obogatila. Osim Finiks Sansa on posjeduje i Finiks Merkjuri, tim u WNBA, tj- ženskoj NBA ligi, a oba tima je kupio od kontroverznog i problematičnog Roberta Sarvera koga je NBA jedva dočekala da se otarasi. 

To se desilo u decembru 2022. godine i tada je Išbija potrošio svoje kompletno bogatstvo na ovaj tim. On je u aprilu iste godine procijenjen na 4.900.000.000 dolara, a Sanse i Merkjuri platio je 4.000.000.000 dolara i tako postao drugi najmlađi vlasnik nekog tima u NBA ligi pošto je tada imao 43 godine. 

Da bi postao vlasnik NBA tima bilo je potrebno da većina sadašnjih vlasnika NBA timova glasa za njega i to mu dozvoli, a zanimljivo je da nije dobio samo jedan glas i to glas Dena Gilberta koji je vlasnik Klivlend Kavalirsa. Razlog za to je jednostavan, a to je što su Gilbert i Išbija rivali na tržištu hipoteka gdje njihove dvije kompanije kontrolišu ogromnu većinu tržišta. 

Za košarku se Išbija koga smo sada upoznali po skandalu interesuje od malih nogu, a čak je bio i aktivan košarkaš. Nastupao je za Univerzitet Mičigen od 1999. do 2002. godine i sa ovim timom uzeo je NCAA titulu 2000. godine. Kasnije je kada je postao vlasnik kompanije svoga oca donirao Univerzitetu čak 32.000.000 dolara što je najveća donacija nekog pojedinca univerzitetu u Americi. 

Sada radi sve da donese titulu u Finiks i mnogi govore da je lično učestvovao u trejdu za Kevina Durenta, a rašireno je mišljenje da je namjerno probao da isprovocira Nikolu Jokića i tako ga izbaci iz plejof serije sa svojim timom. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC