• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Jokić odigrao najbolji meč u karijeri - i izgubio! Haos u NBA, umiješale se sudije, uzalud 53 poena (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski košarkaš Nikola Jokić postigao je 53 poena protiv Finiksa što je njegov najbolji košgeterski učinak u karijeri.

 Nikola Jokić dao 53 poena i izgubio od Finiksa u NBA Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je prethodne noći najbolji meč u karijeri, međutim to nije bilo dovoljno da bi se zaustavio Finiks. Preciznije, Jokić je postigao najviše poena na jednoj utakmici od kada je počeo profesionalno da se bavi košarkom, ali mu je nedostajala pomoć saigrača da bi se sa gostovanja u Arizoni vratili sa "brejkom". Finiks je slavio 129:124 (32:34, 31:27, 35:31, 31:32) u meču punom nervoze i kontroverzi (Nikola Jokić i vlasnik Finiksa u klinču) o kojima će se tek pričati narednih dana. Sada je 2:2 u seriji i "vraćamo" se u Denver.

Jokić je meč završio sa 53 poena (čime je nadmašio svoj dosadašnji rekord za tri poena postavljen još 2020. godine), a uz to je imao i četiri skoka i 11 asistencija. Njegova partija je ponovo bila istorijska pošto nikada nijedan centar u istoriji NBA nije imao više od 50 poena i više od 10 asistencija u plej-ofu.

Pogledajte partiju Nikole Jokića protiv Finiksa.
Izvor: YouTube/Denver Nuggets

Vrijedi istaći i da je Jokić odlično šutirao iz igre (20/30) i broj šuteva jasno govori da nije imao naročitu pomoć. Uz njega je prednjačio još tek Džamal Marej sa 28 poena, pet skokova i sedam asistencija, a "jedva dvocifreni" su bili i Gordon (11), Porter (11) i Kaldvel-Poup (10). Jednostavno neophodan je i njihov veći doprinos kako bi se dobila serija, što smo jasno vidjeli i na ovom gostovanju.

Na sve to, može se reći i da su "sudije pogurale" Finiks. Istina, djelovalo je da je Šemet sa četiri trojke u posljednjoj četvrtini riješio meč kada su domaći poveli 116:106, ali potom je Denver stigao na 123:120 i došlo je do sudijskog podbacivanja. Ejton je dobio, međutim sudije su previdjele faul koji je napravio centar Finiksa, pa je Voren stavio tačku na meč.

U domaćem timu su podjednako dobar doprinos dali Devin Buker (36 poena, šest skokova i 12 asistencija) i Kevin Durent (36 poena, 11 skokova i šest asistencija), dok ih je pratio upravo Šemet sa 19. Diandre Ejton imao je osam poena i osam skokova.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC