• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Jokić ispisao istoriju NBA: Tripl-dabl sa 17 asistencija, ali ni to nije dovoljno Denveru

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je vrhunski meč za Denver i u trećoj utakmici serije protiv Finiksa, ali su domaćini uspjeli da se vrate u seriju i sada je 2:1.

 Novi tripl dabl Nikole Jokića, ali Denver izgubio Izvor: Profimedia

Finiks je uspio da savlada Denver 121:114 (29:31, 38:21, 23:36, 31:26) i da se tako "vrati" u seriju, sada je 2:1 za Nagetse, međutim na osnovu svega viđenog, djeluje da je tim Nikole Jokića i dalje i te kako sposoban da prođe u finale Zapada. Pružili su više nego dobar otpor Finiksu na njihovom terenu i da su bili malo precizniji početkom posljednje dionice, možda su mogli i do pobjede, pa su tako greškama sebe odveli u poraz.

Za to vrijeme srpski košarkaš Jokić ispisao je nove stranice istorije u NBA ligi. Postao je prvi u istoriji plej-ofa koji je na jednoj utakmici uspio da upiše više od 25 poena, 15 skokova i 15 asistencija, međutim pitanje je koliko će njega to radovati jer njegov tim nije uspio da dođe do pobjede.


Na kraju, Jokić je meč završio sa 30 poena, 17 skokova i 17 asistencija (!!!), što je zaista nevjerovatno, međutim neće biti zadovoljan što je izgubio šest lopti, a zbog dobre odbrane Finiksa oprobao je šut 19 puta. Djeluje da su ga igrači protivničkog tima "natjerali" na toliki broj asistencija pošto je morao da se oslobađa lopte u ključnim momentima, a da su njegovi saigrači bili malo precizniji, možda je mogao i do rekorda u ovoj kategoriji u plej-ofu.

Džamal Marej je odigrao još jedan vrlo dobar plej-of meč pošto je ubacio 32 poena (uz deset šuteva više nego Jokić), a imao je još šest skokova i pet asistencija. Majkl Porter Džunior dodao je 21 poena i 12 skokova, dok je dvocifren bio još samo Brus Braun sa 11.

S druge strane Devin Buker je nastavio da bude lider Finiksa i odigrao je skoro savršen meč. Ubacio je 47 poena uz procenat šuta 80 odsto (20 od 25), a imao je još šest skokova i devet asistencija. Još samo je Kevin Durent (38,7%) bio dvocifren - i to sa 39 poena, devet skokova i osam asistencija. Vrijedi napomenuti da je Ti Džej Voren odigrao više nego dobru odbranu i na kraju je imao "plus minus" od +20.

Naredni meč igra se u noći nedjelja na ponedjeljak u dva ujutru kada će Finiks takođe biti domaćin. Podsjetimo, za prolazak dalje potrebne su četiri pobjede. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC